måndag 6 december 2010

Atlanten dag 16

Dagarna börjar bli mer och mer lika varandra - inte oss emot, eftersom detta betyder att inget gått sönder, och att ingen nöd har gått på oss. Vi sover längre och längre varje dag - värmen är tryckande vilket försvårar nattsömnen betänkligt. Gemensamma timmar är inte förrän vid två-tiden på eftermiddagen (om man bortser från den allmänna väckningen för spinnakersättning vid halv 10, då ingen egentligen pratar med varandra) - då kurar vi ihop tillsammans under binimitoppen för att undkomma solen.
 
Idag har det faktiskt inte hänt något skoj alls. Satte spinnaker vid halv tio - gick ganska bra denna gången faktiskt, även om jag lyckades trassla in spinnakerfallet i armen, så att seglet fylldes mycket tidigare än planerat. Men det var bara att vinscha upp. Sedan har vi legat stabilt i 6-7 knop, bäring ~300 grader, vilket innebär att vi drar oss mer och mer norr över. Detta mest för att det är alldeles för jobbigt att plattlänsa med spinnakern, och att vi numer är lite allergiska mot södergående efter att vi uppmärksammat att vi under en period befann oss utanför ARC egna väderzoner.
 
I skrivande stund ser besättningen fram emot Linus, som har satt igång sitt beryktade långkok. Denna enda måltid är allt som blev kvar av hans storslagna planer om en kokbok benämnd "Långkok över atlanten". Det luktar väldigt fint iallafall!!
 
/Kalle
 
PS: Snälla någon kolla smidig katts position? Vi är så väldigt väldigt nyfikna på vart de kan befinna sig!
PPS: Vad hette Bo Landins härliga naturprogram, som visades på  fyran i slutet av nittiotalet?

1 kommentar:

  1. Ni verkar ha det rätt gött därute! Hoppas lyckan fortsätter.

    Bo Landins program hette för övrigt Expedition: "någon plats han åkte på expedition till". Enligt Flashback klippte han in sig själv i andras filmer för att det skulle se ut som han var på plats dock...

    Hälsningar från ett snöigt Holland

    SvaraRadera