söndag 5 december 2010

Dag 15

God kväll kära läsare. Idag är vi ute på den femtonde dagen och har således avverkat lite drygt två veckor på Atlanten.

Denna dag började med att jag och Kalle löste av Nikolai och Anders kl.04.00. Vi seglade på duktigt under våra tre timmar men var så trötta under passet att den som inte styrde fick lov att sova. Det var ingen idé att försöka stå emot kroppens viljor när man lämnade rodret. Kl.07.00 fick vi gå och lägga oss då Per och Linus gick upp och tog över spakarna och några välförtjänta timmar med sömn kunde betas av i respektive koj.

Trots fina passadvindar valde vi att inte hissa spinnakern idag utan fortsatte att tuffa på i 5-5.5 kts med genuan. Vi håller fortfarande samma stadiga fart men tänker hissa spinnakern imorgon när det blir ljust för att få lite mer "speed" i grejorna.

Fisket har varit en stor aktivitet idag då vi under flertal tillfällen under dagen har haft tonfiskar simmandes runt båten. Dock fick vi bara upp en, visserligen i bra storlek för en måltid men den verkade innehålla "någon form av likmask" som Kalle och Anders (aka Fiskarbröderna) uttryckte sig. Vi visste inte riktigt vad detta var för något så vi valde att avstå ifrån fisken och den fick återvända till havet. Tyvärr inte riktigt i samma skick som när vi tog upp den, men detta var inte något vi kunde göra något åt.

I övrigt har dagen bestått utav den obligatoriska sms-läsningen mellan 12.00-13.00 ( vilken var lika uppskattad idag som alla andra dagar ) , två goda mål mat och en hel del sömn kombinerat med försjunkna timmar i olika böcker och tidningar.

Vi har två förfrågningar till er läsare och det är om ni skulle kunna skicka smidig katts ( skippertaket.no eller liknande) position samt lingonsylt vis sms till oss imorgon.

// Caspar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar