lördag 11 december 2010

Atlanten dag 21

För att fira att vi varit tre veckor till havs bestämde sig vädret för att kasta en surpris vår väg. Vi har nämligen under de senaste 24 timmarna haft över 20 squalls som dragit över båten. Den hetsigaste var den första - jag och Anders stod på vårt nattpass när vi märkte att det började blåsa upp. På grund av lite snedseglande från min sida hade Nikolai ploppat upp sitt krulliga hår från nedgången för att kolla läget - och tur var väl det!
Vinden ökade till någonstans runt 40 knop, och regnet stod som spön i backen. Men med Nikolais hjälp fick vi revat ner till halva sista revet, så det var ingen fara på taket. Sedan fortsatte det bara - inte så mycket vind i squallsen utan mest bara regn. Vi har för skojs skull mätt regnmängd i en av Lenas fantastiska muggar, och uppmätt över 12 mm regn under de normalt 10 minuter långa hällregnen.
 
Detta har varit dagens snackis, kan man säga. Vi har också diskuterat vår miserabla situation gällande maten - det finns inget gott kvar att äta. Kylen är helt tom så när på några stift med smör, och alla """"Goda"""" konserver är slut. Ingen lök finns kvar, ingen potatis, ingen frukt. Blir väl mycket pasta med sås nu, men desto godare kommer maten bli när vi kommer fram!
 
Nu börjar movie night pt 2 - jag och Anders skall se vad de andra kallar en "livsförändrande film" - Eagle eye med bl.a. Shia LeBeuf (eller hurfan det stavas)
 
 
/Kalle
 
PS: Vi är nu under 500 distans, och även om det egentligen är brutalt långt känns det som om vi snart bör se land. Sjuk känsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar