måndag 27 december 2010

Julafton i dagarna tre

Ni får ursäkta att vi har varit lite sega med bloggandet men det är krångligare nu än tidigare. Vi har en jätte fin Zodiac-jolle, tack Roland Forshufvud, som tar oss galant fram och tillbaka mellan båtar, stränder och Dinghe Dock's. Problemet är bara själva logistiken att transportera alla sex samtidigt.

Julafton var helt fantastisk! Tillsammans med tjejerna på Smidig katt började vi julafton med en god jullunch på Wind. På salongsbordet stod det uppdukat prinskorvar, köttbullar, sillar och potäter, rödkålssallad, lax, ägg och O.P samt glögg och pepparkakor till efterrätt. Efter maten blev det ett dopp i havet och nubbevisor med tillhörande O.P. Smidig katt hade även med en skiva med julmusik som spelades flitigt. När sedan mörkret gjorde sitt intrång över bukten började den stora logistikutmaningen att få samtliga nio personer in till stranden med bara en dinghe. Efter några vändor var alla samlade på dinghe docken utanför Jack's och vi begav oss mot den stora norska julfesten som hade anordnats av ett norskt par. Där festade vi in på småtimmarna och "spisade" karibisk julmat i form utav BBQ.

Juldagen var lite mer trögstartad men tog sedan fart på samma strand som vi firat julafton på. Vi kastade frisbee, byggde sandslott och badade i princip hela dagen för att senare på kvällen bege oss in mot Frangie Pani och de andra trevliga strandhaken som finns i Bequia. Julie på Smidig katt skulle på morgonkvisten (04.00) ta ett flyg från St. Vincent och tanken var att resten av tjejerna skulle skjutsa henne till flygplatsen. Men det bar sig inte bättre åt än att alla försov sig och Julie missade flyget med 20 minuter.

Annandagen var den stora aktivitetsdagen på Wind. Jag, Per, Linus och Anders begav oss till en strand som kallas Reef för att spela tennis, snorkla och bada. Efter att ha ätit frukost på ett lokalt trevligt lite ställe började årets största tennistunering "Windeldon 2010" där det var väldigt oklart vem som slutade som segrare efter uppskattningsvis 90 - 120 minuters spelande. Men kul var det och att spela tennis på en bana belägen mellan brödträden med utsikt över det turkosblåavattnet, palmerna och sandstranden var helt fantastiskt.

Idag skall det handlas mat, diesel och vatten för imorgon ger vi oss av mot nästa ö. Vi vet inte vilken men det spelar inte så stor roll känner vi. Kraven är ganska simpla: lagom långt bort (ca 20 distans) och minst en vit sandstrand!

Ha det gott, fler bilder finns på hemsidan!






//Caspar och Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar