lördag 4 december 2010

Atlanten dag 14

Grib-filerna ljuger. Vi hade stora förhoppningar om dagens segling - vädret utlovade 5-8 m/s och slör, men istället blev det i princip stiltje och plattläns. Tråkigt, när vi äntligen sett fram emot att få göra lite framsteg på den här passagen.
Som ni kanske förstått är det ett ganska unikt år detta - normalt räknar ARC med att en båt i 45-50fotsklassen tar sig över på 18-20 dagar. Detta året har man dock fått skjuta på både välkomstfester och annat eftersom vindarna är så dåliga. Allt på grund av några panka lågtryck som ligger och retas någonstans runt Azorerna.
 
Idag har det faktiskt inte hänt så mycket alls. Igår hade vi totalt 8 segelsättningar, och kände att vi inte riktigt orkade idag, så har bara skrapat ihop en 3-4 stycken (hittils). Fick gå för motor nästan 8 timmar eftersom det inte blåste någonting, men de senaste 4 timmarna har vi seglat i runt 4 knop.
 
Nu ser vi fram emot movie-night! På grund av Nikolais snälla granne Henrik har vi kommit över ett externt bensindrivet elverk - genom detta har vi idag kunnat ladda datorer och kameran. Man får riktiga vårkänslor när man hör denna tingest, som låter precis som en gräsklippare.
 
Också ett stort tack till Patrik och Stina för deras härliga sjudagarsprognos över vädret i Göteborg. Särskilt härligt verkar det bli torsdag/fredag, med tempraturer som diffar på över 40 grader mot våran.
 
 
/Kalle
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar