fredag 3 december 2010

Atlanten dag 13

Idag har vi för en gångs skull haft en ganska händelselös dag - iallafall jämfört med allt roligt som hände igår.
Under natten seglade vi för utpålad genua - en sättning vi bara testat en gång tidigare (under den för oss allt för vanligt förekommande rutten GKSS-Marstrand). Det gick väldigt fint - slog inte lika mycket när vågor och annat bös störde fyllningen av seglet. Varierande farter mellan 5-8 knop var vi ändå nöjda med.
 
Morgonen började som vanligt klockan 10 med allmän väckning - det var dags för spinnakern! Efter att ha disktuerat dess hissande och nedtagande under gårdagen så var vi nu lite mer samkörda om vad vi borde göra. Första hissningen gick sådär - hade på något mystiskt sätt trasslat sig i påsen under natten, och vi fick ta ner den igen. Andra gången gick det dock.
 
Seglade spinnakern fram till 2-snåret idag, då vinden dog ut fullständigt. Konstigt, eftersom våran väderspåman Anders igår fick igenom ännu ett av sina ivriga hetsningar om att gå söder ut. Vi kallar honom numer för Ekvatoranders. Satte genua och tuffat på i 3-4 knop fram tills nu, då vinden verkar ha ökat något igen - halvvind med endast genua runt 6 knop.
 
I övrigt ingen nytt. Vi ser alla mest fram emot morgondagen som precis som förra veckan innebär filmkväll. Denna gång blir det polisskolan 2, där den härliga karaktären Zed introduceras.
 
/Kalle
 
PS: Tack för alla roliga SMS! Fortsätt gärna så. För er som inte har märkt det tidigare så går man bara in på vår hemsida, så kan man enkelt och gratis skicka över en liten hälsning till gänget mitt på atlanten. Man får skriva vad som helst - det enda vi är lite trötta på att höra är hur det förbannat kallt det är i Sverige. Det har vi haft roligt åt i 3 månader nu och börjar kännas lite gammalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar