onsdag 8 december 2010

Dag 18

Dagen har fortskridit med dåligt väder. Det blåser en 10 m/s, går hög sjö och stundtals kommer det störtskurar. Så vi kör på med helrevad genoa. Men det är inget ont som inte för något gott med sig: vi gör bra fart, 6-8 knop konstans, och så har vi äntligen fått användning för våra nya seglarställ från W3/Sebago. Som inte endast är bra mot väta och vind utan också ser riktigt bra ut!

Vi har varit lite smått trötta idag eftersom det är svårt att sova ordentligt under nätterna när det rullar så här mycket. Så dagen har ägnats mest åt vila och läsning. Det har först och främst blivit klassiska böcker från Gillgrens skafferi under resan. Kalle läser "De tre musketörerna", Nikolai: "Röde Orm", Caspar: Richard "Virgin" Branssons självbiografi, Anders: Anagada boken "Från Linus läser en bok om Einstein och "Rocket man" om månlandningen. Själv läser jag "Flugornas Herre".

I morse knäckte jag och Anders 5000 nm gränsen för hela resan och just nu har vi mindre än 1000 distans kvar till St. Lucia. Känns rätt skönt! Annars har vi så smått börjat inse att det vankas mot jul och vräkte i oss en hel burk med pepparkakor häromdagen. Lite trist att vi inte kan vara hemma och fira med våra familjer i år men det blir nog inte helt fel att fira på stranden heller. Vi har blivit medbjudna av Kurt och Johnte på Big Spirit till en hummerfest på en strand i Tobago Cays. Förhoppningsvis hänger flickorna och pojkarna på "Smidig Katt" respektive "Sjarmen" med.

Mustasch-kampen fortskrider med sällan skådad entusiasm. Den enda som kastat in handuken och rakat av sig allt är jag. Nirre och Kalle kör på med fullfjädrade mustascher, Carro har pipskägg och Lonken skepparkrans. Vad vi ska benämna Anders ansiktshår är dock svårare men spridd växtlighet är nog rätt nära sanningen.

Till lunch lagade Linus pasta med en fin fin tomatsås, jag gjorde sockerkaka till eftermiddagsfikat och Anders fixade tortellini till middag.

// Pelle

Charlotte & Jens: Har ni fått mina mail? Ni kan väl skicka ett sms och bekräfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar