måndag 13 december 2010

Atlanten dag 23

Idag firade vi självklart Lucia med pompa och ståt. Dock blev det inga lussekatter men Linus bakade havrekakor och jag kokosbollar. Det blåste rätt snålt till att börja med och vi gick för motor men vinden tilltog vid fyra-snåret på morgonen och vi kunde segla i 5-6 knop. När vi satte storen lyckades en av fiskelinorna fastna i propellern. Anders skickades ner i vattnet medans vi seglade för att kontrollera och kunde efter ett tag dra bort draget från propellern men oturligt nog fastnade den i rodret istället. Den kommer nu få sitta kvar till St. Lucia. Istället insåg vi det roliga med att hänga i ett rep efter båten under fart. Med cyklop på kunde man även se hela båten i vattnet vilket var riktigt coolt. I 8 knop blev det dock för jobbigt att hänga kvar och badandet fick avbrytas.

Just nu befinner vi oss N14.00.6 , W56.33.6 och har 230 distans kvar till St. Lucia. Vi gör 7 knop och beräknas alltså vara framme om 33 timmar. Vilket känns riktigt skönt! Kommer bli underbart att se land igen. Vi får passa på att njuta av den sista tiden, det är ju trots allt inte var dag man korsar Atlanten.

Det man längtar efter mest just nu är den första ölen på tre veckor och att få ringa hem och säga att man äntligen är framme.

Linus, Anders och Caspar har precis varit på första visningen av Polisskolan 7 och nu ska jag, Nicke och Kalle bänka oss för andra visningen.

// Pelle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar