fredag 10 december 2010

Atlanten dag 20

Dag 20 har fortsatt i ett ganska bra tempo. Vinden har mojnat något och därmed farten. Vi snittar dock fortfarande runt respektabla sex knop vilket känns väldigt skönt.

Fördelen med att vinden har lugnat ner sig lite är att vågorna har gjort likadant. Från att igår bryta sig in över båten likt ett rasande höghus sveper dom nu istället under skrovet som en enplansvilla. Detta har bidragit till en ökad levnadsstandard här ombord och man slipper nu flygande knivar i köket, flygande böcker i salongen och flygande besättningsmedlemmar i Captain's!

Efter middagen slog vi på stort när det gäller komforten och vi unnade oss en av våra två sötvattensduschar som vi införskaffade innan avfärd. Duscharna, totalt sex stycken , består utav en svart plastpåse med tillhörande duschslang och munstycke som med solens strålar har värmts upp längs babords sida av överbyggnaden. I ovankant finns ett handtag där vi fäster spinnakerfallet och hissar upp den längs masten. Därefter är det bara att ställa sig under påsen och öppna ventilen. Det var helt klart en häftig känsla att få stå framme på fördäck under solnedgången och tvätta sig i sötvatten.

I övrigt har det inte hänt så mycket idag utan det har mest rullat på. Solen har precis gått ner och vi har två "oväder" i aktern, ett på babords sidan och ett på styrbords. Det är som vanligt inga långvariga oväder utan bara squalls som går över på några minuter. Det är bara att reva och se glad ut, sen kan man segla vidare. Squalls var till en början på denna resa en stor ångestframkallare men när vi nu har lärt oss att hellre ta in ett rev för mycket och dessutom i god tid känns det inte som något större problem.

Nu skall jag upp och styra, hoppas ni har det bra!

//Caspar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar