tisdag 7 december 2010

Dag 17?

Idag blir det ett inlägg i lightformat. Vi seglar just nu med en liten tygbit från genuan (under maxrev) och gör stadiga sex knop. Vädret är betydligt instabilare idag än vad det har varit tidigare dagar.

Vi började dagen med att sätta spinnaker vid 10.00 men var tvungna att ta ner den redan vid 11.30. Då började det blåsa upp ordentligt och vi hörde hur andra båtar i vår omnejd rapporterade in squalls på VHF:n. Vi rullade därför bara ut genuan efter nedtagningen men gjorde stadiga sju knop med långa stunder över åtta! Strax innan lunch kom en riktig monsunskur och jag, Linus, Nikolai och Kalle passade på att ta en riktig bohem dusch med schamponering och kunde konstatera att sötvattnet från ovan gjorde gott åt våra Atlant-kalufser!

Nu inför kvällen har vi hört att det skall komma fler squalls så därför försöker vi spela våra kort säkert för att kunna ha en hel och fungerande båt under morgondagen. Det är ju trots allt under dessa väderomväxlingar som de flesta ARC-deltagare skadar sina båtar.

I övrigt så är det bra med oss och vi har ätit fläsk med klyftpotatis till middag så nu är det bara att segla på och sova under natten. Fördelen med vädret är att det går mycket fortare än tidigare och det väger nog över allt regn, sömnbrist och vågor.

PS. Vi uppskattar alla sms med smidig katts position (och givetvis de andra). Det är en båt som inte är med i ARC bör tilläggas för er som har letat. DS.

//Caspar

1 kommentar: