torsdag 30 december 2010

Dagen före det stora kalaset

I tisdags var vi iväg på en rundtur runt ön. Tillsammans med besättning från Big Spirit (www.bigspiritadventures.com) och delar ur Smidig Katt satte vi oss bak på flaket på Fat Man's Taxi och begav oss iväg. Vi fick se diverse utsiktsplatser en och annan trevlig bar samt en uppfödningsfarm för sköldpaddor. På farmen kunde man se allt från två månader gamla sköldpaddor till färdigvuxna som var runt 20 år. De brukar leva på farmen tills de är runt fyra år men vissa sköldpaddor blir sjuka eller skadas och får därför komma tillbaka till farmen för att få behandling. På kvällen efter rundturen gick vi ner till en restaurang som heter Devil's table för att ta en kall öl och sedan fortsatte vi upp till Papa's. Väl på Papa's, vars ägare är svensk och äger även Devil's samt Jack's, så bestämde vi oss för att äta middag för att senare avsluta kvällen på Jack's. Det blev alltså lite av en svensk barrunda.

Dagen efter vaknade vi trötta men glada och valde att ta en heldag på stranden. Det blev sedvanlig frisbeekastning och snorkling. För första gången sen vi kom hit kunde vi faktiskt se liv i vattnet. Jag och Nikolai kunde tillslut räkna ihop sju olika fisksorter varav en muräna! Den var inte mer än 25-30 cm lång alldeles vit- och svartprickig och slingrade sig över korallerna samtidigt som den försökte visa med munnen att den inte helt och hållet uppskattade vår närvaro.

När väl solen började gå ner begav vi oss tillbaka till Wind och lagade en ordentlig portion med spagetti och köttfärssås. Vi misstänker att Linus kryddade med någon form utav sömnmedel för innan klockan hade slagit elva var alla nerbäddade i sina sängar, något som är en mycket ovanlig företeelse här på Wind!

Antagligen blir kvällen lika lugn idag som igår för att ha ordentligt med energi inför morgondagen. Det är ju trots allt inte så lång tid kvar innan vi skall påbörja ett nytt år! Imorgon blir det brakkalas med Kalle och Cornelia från Smidig Katt som kockar vi återkommer med rapport.

OBS! Fler bilder igen gå in på Mediafliken på hemsidan :)







Over and out
//Caspar

4 kommentarer:

  1. fy fan vad gott ni har det, känns för djävligt. Till den där norska bruden som klänger på nikolai; Hej, var försiktig med Nicke, pappa hann inte prata igenom med honom hur man gör!/DD

    SvaraRadera
  2. Å vad härligt ni har det! Här hemma får vi stå ut med strålande sol och ett ljuvligt vinterlandskap - inte så tokigt det heller. Önskar er alla Ett Gott Nytt År! Nyårskramar!

    SvaraRadera
  3. Supergott nytt år önskar vi alla windboys!! Bamsekramar från siri, Lasse, Ulla o en tass från wiggo

    SvaraRadera