söndag 19 december 2010

St Lucia

Åter till våra sinnen efter fyra dagars spritorgie. Rum punch och piton (lokala ölen) har stått högst på prioriteringen - och det har varit vansinnigt roligt.

Onsdagen var bara mest adrenalin. En timme efter ankomst fann vi oss på en fotbollsplan ett stenkast från marinan, i en galen fotbollsturnering mot två lag från st Lucia. Trots sjöben, dålig kondition och docksides lyckades både team sweden och team norway avgå med segern mot de lokala förmågorna - således en helskandinavisk final som team Norway tog hem efter förlängning. Sedan blev vi bjudna på heineken av förlorarlagen.

Så småningom blev det middag med smidig katt och några andra, och sedan bar det av ut till en av de många hydd-barer precis i hamnområdet.

Torsdagen var det dags för ARC beach-party på pigeon island, en tionminuters taxifärd från marinan. Galet kul kväll! Två band hade tävling om vem som kunde piska upp den skönaste stämningen under första timmarna. Sedan var det mer traditionellt liveband som spelade allt ifrån "Ruby" till "Sandstorm". Tillbaka in till stan, och fest på h2o (lokal nattklubb)

Fredagen var det bara vanlig fest. Amerikanskt liveband och bra tryck i lådan.

Lördag var det prize giving ceremony - med priser till de som förtjänat det under ARC:en. Nikolai fick ta emot pris som yngsta skeppare, och fick en Victorinox och en klocka. Sedan var det "det vanliga" - liveband, rum punch och en riktig vräkfest på båten till klockan 7 imorse.

Idag skall vi kurera oss. Det blir middag med smidig katt (som är vansinnigt roliga att umgås med!) och kanske lite squash. Troligtvis beger vi oss vidare imorgon - kanske blir det de södra delarna av St Lucia, eller så väntar vi tills på tisdag. Då blir det troligtvis Bequia.







/Kalle

PS: Vi har en halvsida i Yachting world. Det är nog typ inte det coolaste som finns! Och det är väl så, att man aldrig blir profet i sin egen hemstad (eller hur man säger ).

1 kommentar: