lördag 6 november 2010

Utflykt på GC

Vi har haft några fantastiska dagar här på Gran Canaria - det har varit finfint väder, vi har träffat mycket nytt folk, och mest tagit det lugnt på båten och haft det gôtt. Igår bestämde vi oss för att toppa detta - hyra bilar och ta oss till andra sidan ön (där Caspars föräldrar bor) lät som ett bra dagsprojekt!

Vid elvatiden drog vi iväg, med planen att först "se lite av ön" som det så fint heter. Vi märkte dock ganska fort att det inte var så mycket att se - allt man ser omkring sig när man kör omkring är någon form av stenöken, vilket inte alls inbjuder till upptäckande. Således begav vi oss direkt till Hotellet där Andréns härbärgerar.

Väl där blev vi bjudna på den stående Buffén vilket var helt fantastiskt. Det var första gången vi riktigt vräkåt a la "Johanssons" på väldigt väldigt länge.
Efter maten blev det bad i deras pool, och sedan begav vi oss till en liten närliggande by. Där träffade vi bl.a. två engelsmän som sjävla (!!) seglat ner en challenger 72:a från england. En helt brutalt cool båt, som trots sina tio år på nacken var i grymt skick. Spana in deras hemsida här

Efter en farväl-öl så begav vi oss hem vid 10-snåret. En helt fantastisk dag - ett stort tack till Ulla, Siri och LEA för deras gästfrihet och förbarmande över stackars seglarpojkar!


Idag skall vi börja ta tag i lite viktiga saker - bl.a. har våran pentrypump gått sönder, och måste köpas ny och installeras. Sedan skall vi gå på och plasta lite igen, styrbordsluckan i sittbrunnen har gått sönder, samt rodergenomföringen skall få sig en omgång den med.





/Kalle och Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar