måndag 29 november 2010

Den nionde dagen

Dag nio på atlanten har inte erbjudit något annat än kryss och halvjobbig sjö. Men det har varit lugnt och kontrollerat trots omständigheterna och det jobbigaste har faktiskt varit värmen. Man svettas konstant när man är nere i båten, vilket man är rätt ofta. Problemet är att vi inte kan ha några luckor öppna, tills nu bör nämnas, och på så sätt har det bildats en kvav och bastuvärmande känsla nere i båten.

Nu börjar det dock bli lite lugnare och vi har sakta men säkert kunnat öppna fler luckor, detta beror nog främst på att vi har valt att ta en södergående riktning sen kl.10.00 imorse och nu befinner oss närmare stiltjebältet där det är lite lugnare . Strax väntar det lite väderfiler som förhoppningsvis säger att vi kan gå mer västligt för att fånga passaderna, sedan blir det middag och därefter rullar nog dygnet på som vanligt.

Något som var lite tråkigt idag var att vi inte fick ett enda sms mellan 12.00-13.00 GMT, så moralen sjönk nog ett snäpp. Förhoppningsvis går den upp två imorgon när det bara haglar in!

//Caspar

3 kommentarer:

  1. då funkar inte mottagning av sms just nu, jag skickade ett igår, och sände ett nu ikväll. skriv igen om ni inte fått det/DD

    SvaraRadera
  2. Va kul att ni kommit iväg. Hittade Er blogg först nu och har läst en del av alla inlägg. Lycka till på resten av resan!

    MVH
    Peter - S/Y Mayreaux (båtgrannen från vindilevarvet)

    SvaraRadera