lördag 27 november 2010

Atlanten dag 7

Dagarna liksom bara pillar på hela tiden - det är egentligen bara nätterna som är långa. Det blir mindre och mindre gemensam tid eftersom folk sover längre och längre på morgnarna.
Så därför har Caspar under de senaste dagarna planerat en gemensam filmkväll. Omröstningar med olika poäng, samt ett mycket spännande slutspel resulterade i att "Blow" blev veckans film.
Dock så uppstod snabbt problem. Våran 220-konverter vi fick med oss fungerar inte, vilket betyder att vi inte kan få över filmerna till datorn. Kanske inte i hela världen - vi har ju alla polisskolan som backup - det värsta är att vi inte kan ladda vår kamera. Så nu blir det ransonering på korten, vilket är mycket, mycket tråkigt.
 
Seglingen då?
Seglade spinnaker under natten, men eftersom vinden helt dog så plockades den ner vid sex-tiden imorse. Efter ett par timmar Genua fick det blir en 4 timmar motor, där vi bl.a. fick oss ett bad runt 4-snåret. Fräscht!
Runt denna tid började det blåsa upp igen, och vi seglar nu för bidevind med full stor och full genua i ungefär 5.5-6 knop. Vi ber till gudarna att vinden håller i sig, för det börjar ärligt talat blir lite tjatigt att nattsegla när seglena bara slår. Vi hör också från våra närliggande vänner på VHFen att många planerar ett stopp på Kap Verde för att vänta in vindar och fylla diesel. Detta tänker vi inte göra, men det bådar ju inte gott.
 
Idag har vi även sett några valar vid båten - ingen aning om vilken typ det var, men dom var runt 3-4 meter långa och gled sakta med längs fören på båten.¨
 
Nu skall vi påbörja filmkvällen - Linus har slavat och bakat bullar hela dagen, det skall bli mycket gott. Jag har även varit så förutseende att jag köpt in en "presentpåse" med olika godsaker som plockas fram när moralen är låg. Denna kommer att mindska i vikt väsentligt idag.
 
Slutligen - tack för alla roliga SMS! Vi kan inte säga detta nog. Idag har vi bl.a. fått SMS från en herre som kände Wind innan hon hette just "Wind", och lite roligt från vänner från förr. De vanliga SMSen med väder, position och allmänna skämt är förstås alltid välkomna de med.
 
/Kalle

2 kommentarer:

  1. Hej alla.

    Glöm kappseglingen, gå in till kap verde! En möjlighet som inte kommer tillbaka så ofta!

    Tycker jonas (anagada).

    SvaraRadera
  2. Intressant kommentar Jonas! //Ove

    SvaraRadera