måndag 8 november 2010

Båtpill

Kära läsare;

Sedan senast vi hördes har inte mycket hänt. Vi har mest tagit det lugnt, samt stiftat bekantskap med den närmsta omgivningen och våra båtgrannar. John och Cyndi (våra nya idoler) bjöd oss på middag, Sebastian och Emma är allmänt behjälpliga, och gänget på 28fot berättar rövarhistorier om Marocko. Per har även hunnit med en seglingstur med en Gibsea 36:a, där besättningen består av ett gäng norska ungdomar (hemsida).

Idag var det dock dags att ta tag i det. Båten alltså.
Lanternorna är fixade (dock tappade jag i ett av själva husen, och eftersom det är lite väl djupt för att hitta så blir det nog att köpa nya. surt), flaggspelet är uppe, och i skrivande stund läggs sista handen på konservdiskandet/stuvandet.
Pentrypumpen har även den fått ännu en tätningsbehandling. Dessvärre läcker den fortfarande och måste bytas ut.

ARC kickade även igång idag, vilket bl.a. för egen del betyder att vi kommer att ha en rejäl säkerhetsgenomgång med en ARC-representant. De skall kolla igenom att vi har alla nödvändiga säkerhetsprylar på plats. Men eftersom Anders har haft denna lista som bibel under hela våren skall det inte vara några problem - det enda som vi behövde göra idag var att märka vår livboj med båtnamnet, samt köpa in ett gäng Gameboy för ev. vistelse i livflotte.

Imorgon blir det även fest för att välkomna alla hit. Och även om vi är brutalyngst så kommer vi med all säkerhet träffa en hel drös nya trevliga människor.

Det jobbigaste vi gör just nu är egentligen att tacka nej till den myriad italienska/tyska båtsökare, som vill lifta över atlanten. Det sjuka är att 90% inte har någon seglingserfarenhet alls, så man undrar ju lite vilka som kommer att ta ombord dem.


Sebastian och EmmaSailors bar, där vi spenderar mycket av våran tidAnders dyker efter lanterna


Reservlådan från Ledbutiken är uppeKonservstuvningStorseglet viks ihop och packas ner, till förmån för kevlarseglet.

Idag får vi även besök från gamla svedala - Per och Caspars flickvänner kommer på besök. Kul!

/Kalle & Per

3 kommentarer:

 1. skall ni köra kevlar över atlanten, eller bara vid starten för att stila?

  SvaraRadera
 2. Lycka till med förberedelserna i Las Palmas!
  Kul att ni uppdaterar bloggen flitigt! Idag kom snön till Göteborg!
  Hultman

  SvaraRadera
 3. Hej i värmen!
  Som sagt, iskallt, mörkt och lite pudersnö. Försökte limma in en bild av eländet här men det tycks inte "Blogger" gilla.
  //Ove

  SvaraRadera