torsdag 25 november 2010

Atlanten dag 5

Efter att ha satt storen kl.0400 har vi tillsammans med vår genua snittat 6.5-7 knop fram till skrivande stund. Det ser fortfarande bra ut och det rullar på här ute på Atlanten. Just nu vankas det pasta carbonara, väderfiler och positionsuppdatering.

Dagen har varit väldigt lugn och behaglig med mestadels moln vilket har gjort livet ombord ytterligare lite enklare. Vi har sett delfiner, haft besök av vår nye vän stork-pelikan-örnen. En intressant kombination i det afrikanska djurlivet som har spenderat större dela av eftermiddagen på vår pulpit spanades efter flygfisk. Nikolai fick stå för dagens brödbak och vi har även sjungit i kanon till ljuva toner från vår senaste present ukulelen. Den bemästras oftast av Kalle som nu har betat igenom boken "Vi spelar ukulele del 1".

I övrigt är planen att gå norr om Cap Verdeöarna så det vore väldigt uppskattat att få en (alt. flera) utförlig väderleksrapport via vår satellittelefon (som kollas 12.00-13.00 GMT varje dag) om hur det ser ut med lågtryck osv. Det är dessutom väldigt uppskattat här på båten med SMS på satellittelefonen (har blivit en punkt på det dagliga schemat).

Det är alltså gratis att skicka SMS - både för mottagare och sändare. Gå in på hemsidan och knåpa ihop nåt skojigt vettja!

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige, nu skall jag käka middag!

//Caspar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar