fredag 26 november 2010

Atlanten dag 6

Ytterligare en dag har passerat på vår resa över atlanten. Vi förvaltar den lilla vind som finns så gott som det nu än gång går. Vi trimmar så mycket vi kan och försöker hitta de bogar som ger oss mest antal knop i hyfsat rätt riktning, var på vi ligger lite mer sydöst om de flesta andra båtar (gissar vi). Vi har även hittat användning för de 15 vinschare vi har ombord, då spinnaker och allt annat är riggat så går alla åt. Men seglar gör vi iaf och för någon timma sedan hörde vi på VHF:en att tre båtar överväger att gå in till Cap Verde för att tanka diesel, då de redan kört mycket motor (noobs).

Som kapten ombord går mestadels av dagen åt till att förebygga den ofrånkomliga hjärnblödning som min besättning förr eller senare kommer tvinga fram. Upp är ner och ner är upp med dessa hetlevrade ungkarlar! Ärligt talat har vi det väldigt bra och så snart vi kommit ned till passadvindarna så kommer vi även att börja plocka placeringar i racet!

Spinnakern sitter uppe och vi fick precis en liten dorado som kommer att bli pålägg till det nybakta brödet!

/el capitan

2 kommentarer:

  1. som om vi inte visste, svinbra, låt de andra köra motor, de räknas ämdå inte. hoppas ni fått ordning på spinnakern, snart bränner loss och ni går in i bara försegel och fart. man tävlar bara mot sig själv och spegeln, resten räknas inte, de glöms så fort de dör, ni ligger sjua i racingklassen, där ni seglat om det inte varit en idiot (hälsar så många kappseglare, inklusive världens bästa på gkss) på svenska seglarförbudet som mssade att fixa ett riktigt lysintyg. så segla på, sjua är grymt

    SvaraRadera
  2. Här är -7 grader (kändes som -20 i köldeffekt i går) 5cm snö och mörkt nästan hela tiden. Jag skall ut och sätta upp julbelysningen i trädgården nu.
    Berätta gärna på bloggen om ni ser några båtar och om möjligt vilka det är. Skriv gärna också vilken info ni helst vill ha via sms/sateliten.
    God Advent önskar Ove

    SvaraRadera