måndag 22 november 2010

Atlanten dag 2

Position: N 25.59.4 W 16.05.3
Fart: 5.5-6.5 knop
Ägningsfaktor: 6 (seglat upp oss 13 positioner, numer runt plats 120)
 
Efter att gårdagens inlägg komponerats så dog vinden successivt ut helt. Natten spenderades mest bara stampandes; mellan 2-4 knop fram till gryningen.
Sedan friskade det i något, och vi har sedan vi satte spinnakern (runt 10 imorse) gjort mellan 6-8 knop.
 
Spinnakerseglingen har gått riktigt fint; efter lite pill med att få upp den har den flugit fram bra, och gett oss uppskattningsvis 1.5-2 extra knop jämfört med att köra genuan. Vi har inte mer än någon meter sjö heller, så rullningarna kan hållas nere till ett minimum, även om man får sig en törn då och då. Eftersom de senaste rapporterna säger att vinden skall avta ytterligare under natten så fortsätter vi köra på spinnakern, särskilt som att månen, precis som igår, kommer att lysa lika starkt som solen i Sverige.
 
I skrivande stund har vi precis dragit igång motorn för att fylla upp våra batterier. Det är egentligen ingen fara, men vi har märkt att vi måste köra vår kyl på högsta power om maten skall kunna hålla sig. Troligtvis (med nuvarande temperatur) får vi hetsäta upp allt vårt kalla, så får det bli konserver (och ev. fisk) resterande resa.
 
Skall återigen försöka lägga in en bild här, testar att göra det som en bifogning. Skicka gärna ett sms på satellittelefonen om det fungerar! Och på tal om det - tack alla för de fina SMSen som trillat in under dagen. Det är lite av en högtidsstund för oss alla.

2 kommentarer: