lördag 20 november 2010

Dagen innan avfärd!

Det har varit en hektisk vecka, men kanske inte så förvånande . Sparar man allt till slutet så får an helt enkelt kämpa dubbelt. under veckan har vi även haft besök av Pers föräldrar som har varit så snälla och bjuda oss på middag. Kalles far har även på distans bjudit på mat. Detta har varit mycket uppskattat efter dagar med mycket jobb. Igår hade vi besök av journalister från OSK (Ocean Seglar Klubben) och Yachting World. Detta gjorde oss något kaxiga resten utav dagen och när vi sen fick leverans av våra nya seglarställ blev det nog inte bättre.

Just nu sitter jag och Nikolai (även kända från Yachting World, kanske..) på ett internetcafé en bra bit bort från båten. Det är nämligen näst intill omöjligt att få tag på en fungerande internetuppkoppling här på ön. Vi sitter och fixar med program som skall göra det möjligt för oss att blogga över atlanten och vi har även nöjet att presentera en trevlig länk. Klickar ni på den här länken kan ni se kurs, fart och position för Wind of Gothenburg (givetvis de andra båtarna med men de är ju inte lika intressanta). Vi har startnummer 128 och man kan hitta oss nästan längst ner i listan. Länken kommer även finnas på vår Facebookgrupp och hemsida. För att göra överfarten lite mer spännande så kommer vi tävla mot Snow Wolf, en Swan 48:a med en bra kapten. Det kommer bli en väldigt jämn tävling, förhoppningsvis, och den som seglar mest spinnaker kommer att vinna dvs. vi.

För er som skulle vilja kontakta oss så kommer vi att ha satellittelefonen påslagen mellan 12.00 - 13.00 GMT.
I övrigt så har den sista maten levererats till båten, kläderna har tvättats och vi har varit på "Skippers briefing". Samtliga på båten är taggade att komma iväg och det skall bli skönt att få komma ut på havet igen.
OSK

Yachting World


Mat!


Läderjobb


Smidig katt


Gruppfoto med våra grannar John och Cyndi//Caspar & Nikolai

2 kommentarer:

 1. GUBBAR!
  Lycka nu till och segla inte FÖR mycket spinnacker. Livet betår ju inte bara av en tävling. Kanske några "ett med naturen upplevelser", en nybakad sockerkaka eller varför inte en kamp med en 1 meters guldmackrill. Njut av dessa kanske er häftigaste veckor i livet.
  Lyckokramar från Ove
  PS. jag kollar tracker från 12.00 i morgon

  SvaraRadera
 2. Lycka till grabbar, kör stenhårt!
  // Patrik

  SvaraRadera