söndag 21 november 2010

Atlanten dag 1

Hoppas fan det funkar!
Idag var det iallafall dags för starten för ARC. Vi fick gå upp i ottan för att bli klara med allt, men till slut så löste det sig. Sista köttleveransen kom klockan 9 igår kväll (efter otaliga samtal ..) och sedan bar det av till Mc Donalds för att ladda fettreserverna. I säng runt 2, så ni kan tro att vi var trötta imorse!
 
Iallafall, riktigt sjukt cool start. Vi började vårt uttåg med att dra på "Ride like the wind" på volym 32. Denna ljudnivå innebär bl.a. att säkringen samt säkringshållaren till slutsteget smälte samman.
Sedan var det bara hur häftigt som helst att ligga och pressa, trimma och gotta sig med 250 andra båtar.
 
De senaste rapporterna (vi har snackat VHF med typ alla vi känner under eftermiddagen) säger att vi har en bra position - före både glass slipper, sjarmen, tindra (kanske) och snow wolf. Särskilt som vårat motsv. LYS-tal är lågt jämfört med de flesta andra båtar (130 båtar skall kolla före oss, och 45 efter).
 
Nu skall Linus laga lite god kyckling, med riktigt gräddig sås.
 
/Kalle
PS: GÄRNA att ni skickar ett SMS till vår satellittelefon! Vi har ingen möjlighet att svara, men det är så grymt uppskattat. Gör ni det ikväll så vet vi dessutom att detta fungerar.
 
PPS: Ett extra hej till mina samt Anders föräldrar, som inte fick några samtal innan avfärd. Detta på grund av att det inte gick att ladda några telefoner genom comviq av någon anleding ..

2 kommentarer:

  1. funkat, jag smsade er ca 22.00 utc, hoppas då att det också kom fram.
    DD

    SvaraRadera
  2. my latest blog post browse around here important source see post click for source find

    SvaraRadera