tisdag 16 november 2010

Las Palmas, vecka 2

Som vanligt vill jag inleda mitt inlägg med att be om ursäkt för det dåliga uppdaterandet. Internet har strulat i hela hamnområdet, och varje gång vi gått till de lokala haken för att kunna uppdatera så har det legat nere, eller helt enkelt inte fungerat. En liten anledning kan också vara att vi har haft enormt roligt under den gångna helgen och helt enkelt inte hunnit skriva. Men det är mest internet.

Torsdagskvällen var en mycket lugnt kväll. Efter ett par ganska livade dagar och kvällar så kände vi att det var dags att ta det lite lugnt, så det fick bli en film och relaxande. Den enda som egentligen var aktiv var Anders, som var ute på dejt. Han hade av en "slump" träffat en tjej på stan han hookat med tidigare helg, och de gick nu ut för en promenad och lite middag. Mysigt.
När han senare kom hem vid 11-snåret så berättade han att han hade bestämt att de tillsammans skulle besöka hennes sommarhus på andra sidan ön, och skulle bli borta tills på lördag kväll. Vi såg inga hinder med detta, eftersom hon verkade vara en mycket trevlig tjej. Dessutom hetter hon "Marta" , vilket vi haft mycket roligt åt. Ni som sett "Arrested development" vet vad jag pratar om.

Fredagen så. Fick gjort en del på båten på dagen, bl.a. kollat skotskenorna till genuan, och fick handlat det mest akuta.
Kvällen var vigd åt vinet, och som vanligt samlades den närmsta omgivningen på båten för att fira in helgen. Först var det dock invigningsceremoni med ARC, som enligt utsago var helt okej (om än fylld med en rad konstiga tal tydligen).
Trevlig kväll, som avslutades på en klubb fylld med transvestiter några kilometer från båten. Dagen förärades också med vår alldeles egna inneboende - Julie från Belgien. Hon stannade tills igår, även om vi aldrig såg mycket av henne. Försvann iväg på sina egna utflykter och utgångar, och sov sedan sött på soffan fram till lunch.

På lördagen mådde vi inte så bra. Men lördag är lördag, och eftersom vi inte ville göra vår omgivning besvikna så blev det fest även då. Fick bra uppslutning från båtarna omkring oss, och vid ett-snåret var vi något över 20 personer i sittbrunnen. Sedan gick vi ut på den lokala nattklubben (som faktiskt är mycket bättre än vad ordet "lokala" antyder) där vi träffade ännu fler kända ansikten.

Söndagen mådde vi ännu lite sämre. Det var dock dagen med den "pampiga" flaggceremonin, samt det beryktade dinge-racet. Så vi kämpade oss upp, och ställde upp i detta galna vattenkrig. För er som inte vet hur det går till så fungerar det så här; Man tar sin gummibåt, bunkrar upp med diverse "vapen" (hinkar, vattenballonger, mjöl, sirap ect) som man sedan skall använda för att grisa ner motståndarna så mycket som möjligt med. Någonstans i mixen är det även ett "race", även om ingen riktigt vet vart det börjar eller slutar. Sedan är det en enorm fest som omgärdar detta, med alla åskådare och liknande. Kul!
Sedan blev det bums i säng.

Igår så var det hög tid att börja ta tag i själva båten. Säkerhetsinspektionen klarades på andra försöket utan problem (efter en del inköp av nödraketer, grab bag och annat), dinge-motorn lämnades in på reparation, Anders fixade upp vår förlorade lanterna från 10 meters djup (med hjälp av tuber, men ändå!) och vi köpte in allt vårt vatten, mjöl, socker och liknande. Totalt 460 liter vatten, 30 kilo mjöl osv ect. Sjuka mängder saker egentligen.
Sedan var vi ute på middag med Pers föräldrar, och åt god pasta/oxfilé. Strålande att få i sig lite "riktig" mat!

Idag har vi fortsatt vårt arbete. PVC till vant håller på att konstrueras, ARC-seminarier (om säkerhet, proviantering, downwind sailing) har besökts, inventeringen har fortsatt, matlistor upprättats, saker inköpts, riggen inspekterats, rullen smörts. Det är en genska diger lista vi skall ta oss igenom, men dessa två dagar kommer att göra susen. Särskilt som att vi idag kan påbörja plastningen av rodergenomföringen (skrev vi om det?).

Imorgon blir det sista festligheten innan vi verkligen går in i combat-mode. För på söndag smäller det, och då gäller det att alla är i topshape, inklusive båten.


Fröken S. lampaLyfter bort spisen för att kontrollera/ sniffar gasFröken JulieFest. Märk väl antalet tjejer vi lyckats lura ditAnders kontrollerar grannbåtens roderVatten!

Until next time

Yours Cincerely

Napoleon C Byron

3 kommentarer:

 1. det är bara flickor som använder motor på överfarten, en riktig karl har aldrig använt motorn på sin segelbåt, den är där för att glassa, visa att man har stålar och man kan om man vill. men det vill man alltså inte!

  SvaraRadera
 2. Gubbar - glöm inte att lägga upp instruktioner till oss avslappnade föräldrar om hur vi kan gå in och följa er position under racet/ överseglingen.

  SvaraRadera
 3. Läser er blogg med glädje. Ses någon kväll eller i värmen på andra sidan bäcken!

  /Dennis
  www.sailwithsheila.com

  SvaraRadera