onsdag 6 oktober 2010

Överfall till havs

Jag och Caspar var under helgen i Brighton för att hälsa på min bror, Jens "MPX" Clausen, samt våra goda vänner Johan och Henrik. Efter mycket problem med tågtrafiken lyckades vi ta oss de 15 milen på strax under fem timmar (SJ kanske inte är så dåliga trots allt) och hamnade på förfest med tidigare nämna grabbar som dock hade varit i gasen sen klockan åtta på morgonen och således var rätt runda under fötterna. Efter många om och men gick vi tillslut ut för att se vad Brightons nattliv hade att erbjuda. Till slut hamnade vi på Funky Buddha Lounge som låg vid stranden under en väg. Scenunderhållningen bestod bland annat i några tjejer som hade tårtkrig. Jag och Caspar fick även till vår stora förtjusning DJ:n att spela "One" med Swedish house mafia två gånger.

Söndagen började med några klockan åtta öl och english breakfast för att sedan åka ut på den engelska landsbygden och en lokal pub som hette Royal Oak i Poynings. Där intogs diverse alkoholhaltiga drycker samt den obligatoriska Sunday roast.När klockan var 18.00 var det dags att tänka på refrängen och vi begav oss med diverse tåg mot Poole.Under måndagen avgick vi från Poole för att ta oss till Falmouth. Dock såg det ut att bli motvind hela vägen och vi delade istället upp etappen i tre deletapper. Första anhalt blev Portland Marina i Weymouth för att sova ut och fortsätta under morgonen. En riktigt fin nybyggd marina och dessutom väldigt prisvärd. Vi gick upp klockan nio och satte segel mot horisonten. Efter en timmas färd tog avdriften oss in i ett område med overfalls och det blev några kaotiska minuter med hård och krabb sjö innan vi tog oss ut. Har personligen aldrig varit i sådan oberäknelig sjö, då vågorna verkade komma från fyra håll.

Vi hade kryss resten av vägen och anlände till Dartmouth vid 22 tiden. Dartmouth är en liten idyllisk hamnstad som ligger precis där kullarna möter havet inne i en liten mini fjord.

Snart fortsätter vi mot Falmouth och inväntar där vår väderlucka för att korsa Biscaya. Enligt våra sjudagars prognoser från US-Grib ser det ut att bli en lucka mellan söndag och onsdag. Förhoppningsvis ska vi hinna göra de sista förberedelser innan dess.Want to take this opportunity and send our best regards to all our international readers. HELLO!// P & L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar