måndag 25 oktober 2010

Förberedelser inför Las Palmas

Det var ett ganska slitet gäng som vaknade upp på söndagsmorgonen, efter ett par ganska hårda dagar ute. Vi har dock haft vansinnigt roligt, så det var bara att bita i det sura äpplet och ge sig ut på lite turistande.

Ingen av besättningen har tidigare varit i Lissabon, och man kan säga att vi minst sagt har blivit förvånade. Det är i sanning en mycket vackrare stad än vad man på förhand tror, och våra kanske lite smått nedlåtande fördomar om staden har verkligen kommit på skam. Igår besöktes bl.a. det stora slottet uppe på en av kullarna, vilket gav en riktigt häftig överblick över staden som vi vandrat runt i sedan i torsdags. Häftigt byggd var den också, med grundbulten byggd av morerna, för att sedan byggas på av både portugisiska kungahuset samt av spansk militär.

Det blev inte så mycket mer av den dagen, utan vi gick hem och stupade i säng ganska omgående. Idag var ju den planerade "fix-dagen", dagen då vi skall handla, småpilla och städa upp i båten för att förbereda oss för de 700 distansen till Las Palmas. Caspar kommer att fylla år på havet, så ett gäng marängbottnar skall inköpas för Anders utlovade tvåmeterstårta han skall laga.
Vi skall även försöka tvätta lite av våra kläder, inte minst våra röda shorts och pikéer från Sebago och W3.

Slutligen vill jag bara tillägga att det är helt sjukt detta som händer, att vi seglat till Portugal. Det var ju inte ens ett år sedan vi köpte båten. Och vidare skall vi!


/Kalle och Caspar

1 kommentar:

  1. Jag kan meddela att Dennis middag smakade bra och att vi inte snackade ett dugg om Er.
    Njut nu av att segla in i en annan kontinent och glöm inte att vinka til girafferna!
    //Ove

    SvaraRadera