söndag 17 oktober 2010

Focada da Vila

Dagen började vid 10 tiden då Kalle sparkade upp alla (nästan alla i alla fall) så att vi skulle komma iväg i tid. Vi var ute och kände på pulsen i Vigo igår så det blev lite sent för somliga av oss. Måste säga att det fanns ett rikligt bra utbud av nattklubbar och pubar för att vara en relativt liten stad. Väldigt gemytlig också.



Vi gick till att börja med för motor för att det blåste för lite. Destinationen var satt till Porto men efter att ha läst om Portugals hamnar i Reeds bestämde vi oss för Focada da Vila istället.

Solen sken och det var väl en 25 grader. Riktigt härligt att det äntligen blivit varmt. Som vanligt dök delfinerna upp för att lattja runt båten. Jag och Caspar lyckades faktiskt klappa några stycken. Känns sjukt surrealistiskt att man tidigare knappt sett delfiner och nu ser man dom plötsligt dagligen. Ganska kul att dom verkar gilla båten så pass mycket, speciellt att glida med vid fören.



Till slut blåste det upp och vi satte genuan. Gjorde 7 knop i slör.

Från att tidigare under resan kammat noll har fiskelyckan numera vänt. På tre timmar fick vi upp lika många 2-3 kilos vad vi tror är någon form av makrillar. Anders fick första, Carro andra och jag tredje.







Nu har vi varit i Focada da Vila sen åtta-tiden och precis varit ute på en liten runda i stan för att köpa godis och dylikt.

Over and out

// Pelle

3 kommentarer:

  1. Det är Sea Bass - Havsabborre ni har fiskat

    Odd

    SvaraRadera
  2. Det är inte havsabborre det är Bonito en släkting till tonfisken och makrillen!

    Ha det gott!

    /Schoultz

    SvaraRadera