onsdag 20 oktober 2010

Nazare

Idag blev det blev en lite kortare tur än vi räknat med, tyvärr. Egentligen skulle vi till en annan stad med svåruttalat namn 30 distans längre söder över, men precis när vi skulle lämna marinan så visade det sig att hamnen var stängd för muddring. Så det blev snällt att ta oss de dryga trettio distansen till Nazare istället.

Vad gör man då på ett ställe som detta? Ja vi har inte svårt att sysselsätta oss. Vi hade egentligen tänkt att ta en rejäl städning innan Lissabon, men det ville båten inte vara med om. Den valde helt sonika att dra av växelvajern precis vid dess infästning. Så efter en ganska lurig tilläggning, utan att kunna använda backen, så var det på det direkt.
Som tur var fanns det en väldigt välutrustad butik i den lilla fiskehamnen vi ligger i, och vi fick tag i en exakt likadan som vi redan har. Budgeten grät en skvätt, men vi var glada.
Denna är nu installerad och klar, och vi kan fortsätta vår färd mot Lissabon.

Imorgon bär det alltså av mot Lissabon. Där har vi tänkt stanna fram till på tisdag/onsdag, för att kunna hinna till Las Palmas för att bl.a. möta upp Caspars föräldrar. Please bring cookies!

/Kalle

1 kommentar:

  1. Ser ut att vara bra beach i Nazaré. Idag fick vi första snön! Så njut.
    Något speciellt märke på kakor? Eller nåt annat Svenskt som saknas?

    Pappi Lasse

    SvaraRadera