söndag 5 juni 2011

Framme på fel Azorö!

Framme på Flores - den mest västliga av Azoröarna, och inte vår tilltänkta destination. Egentligen skulle vi ju gå till Horta, men efter att det blåste upp till 10m/s från 98 grader (dvs EXAKT mot horta) bestämde vi oss för att gå 30 nm nord för att tanka diesel här på Flores.
Framme lokal tid ungefär 9 igår kväll - en halv distans sikt och mycket lurig ingång till marinan. Men allt gick väl!
Marinan är förresten ett kapitel i sig - inte ens färdigbygd, varken vågbrytare eller själva marinan. Säkert 40 båtar ligger inklämda utanpå varandra, flytbryggan installerades så sent som i torsdags. Ingen el eller vatten finns heller. På plussidan är marinan dock så ny att de inte har något hamnkontor, således ligger vi här gratis vilket är väldigt uppskattat.

Efter tilläggning igår var det direkt ut på "stan" (en liten by med ett hundratal hus) för att hitta lite mat. Vi hade sjukt tur som hittade en liten pizzeria som var beredda att öppna köket bara för oss. Varsin smarrig pizza senare, nedsköljt med några Sangres, och vi var ganska mosiga. Det blev en film i båten - "The happening" vilket kan vara årtiondets absolut värsta - och sedan domnade vi av allesamman.

Idag var jag och Per uppe okristligt tidigt och har varit ute och tittat på omgivningarna. Helt fantastiskt vackert är det här - 30 meters vattenfall precis vid marinan, små vitmålade hus och blommor överallt. Man uppskattar europeisk grönska oerhört efter ett halvår med brända buskar på varenda ö. Allt är också väldigt billigt (precis som i "riktiga" Portugal) och ölen kostar bara en euro överallt.

Planen var egentligen att åka imorgon bitti, men flickvänskillarna (eller killtjejerna som vi kallar dem) driver på att vi skall åka redan idag, så troligtvis blir det så. Vi behöver återigen gå igenom båten grundligt - storseglet har revat sig rejält, samt en befintlig skada på vår genua i akterliket behöver sys om. Sedan är det ju motorn, rullen och sådär. Kanske hinner vi med några öl också för att varva ner lite.

Vi har precis klarerat in (på det enkla, europeiska viset) samt tankat 100l diesel vilket gick väldigt smidigt. Sitter på ett lite Café med utsikt över det oändliga havet. Stämningsfullt. Jag har skrivet en Haiku som kommer publiceras senare.

/Kalle

3 kommentarer:

  1. Ni är mina idoler. En stolt nestor

    SvaraRadera
  2. Vilket äventyr! Skönt att ni fick inviga den nya hamnen i Flores.
    STOR KRAM TILL WINDBRÖDERNA från Marja

    SvaraRadera
  3. Åh vad härligt att ni är tillbaka i vår tidszon! Ni är bara bäst! Kramar till alla windbröder från mamma ulli

    SvaraRadera