torsdag 9 juni 2011

Allmänt

Idag har vi haft fixdag på Winden. Båten har fått sig en rejäl storstädning som den verkligen behövde. Fast något gott har vi faktiskt fått ut av att ha en smutsig båt.
Vi blev nämligen väckta av Customs and Immigrations imorse, som skulle kolla vår båt. Om det var ett stickprov, om alla går igenom det eller om vi var särskilt utvalda vet vi inte, men fem morska Azoreaner äntrade iallafall båten vid niosnåret imorse.
De hade tidigare kollat Smidig Katt, då de gick igenom varje låda och under varje durk. Men uppenbarligen var de inte intresserade av att göra detta så de var borta på under 20 minuter.
Kanske kände de av stämningen att vi inte transporterade något knark, vilket antagligen var det de letade efter. Vi har ju gått igenom samma procedur ett par gånger tidigare, och från att ha varit skitnervösa när Holländska kustbevakningen stannade oss för 9 månader sedan är vi numer ganska coola.
Immigration: "How much alcohol are you carrying"?
Nikolai: "Thats everything" (pekar på två nästan tomma flaskor)
Nikolai: "We already drank the rest"
Immigration: "Yeah we can see that".

Annars kan jag meddela att valda delar av besättningen samt Smidig Katt idag hyrt bil och är för stunden ute på vägarna. Jag och Anders har varit på en monstruös stadsvandring för att försöka hitta frisör, moppeuthyrare samt souvenirer. Och tvätta. Jag kan meddela att allt gick väl, förutom en incident när vi nästan hamnade i slagsmål med frisörskan pga att hon vägrade klippa oss (hon hävdade att hon var världsmästare i rakapparat, vilket senare visade sig nästan stämma).

Nu blir det lite Fajitas till middag och sedan kanske nån film.

Kalle

2 kommentarer:

  1. Nikolai är pappas pojk, bra jobbat, träna mera så ni slipper skämmas nästa gång över halvtomma flaskor/DD

    SvaraRadera
  2. Malin tog brons i DansEM i Polen!!!

    SvaraRadera