måndag 20 juni 2011

Mot Cowes dag 5

N 55.25 W 17.33 kurs 54 grader, 7 knop, slör. 17-20 knops vind. 745 miles to legoland!
 
Det går på mycket mycket fint här på Winden. Förutom några vindvrid med tillhörande gippar har inget spännande hänt, och vi tuffar på i en härlig speed mot Cowes. Visst rullar det lite, men denna segling har hittils varit rena drömmen jämfört med seglatsen till Azorerna.
 
Trots att våran kyl presterar fantastiskt väl gick det inte att hålla våran köttfärs färsk, kanske på grund av att den var färskmald och inte vacuumpackad. Så det har varit köttfest i dagarna två här, med köttfärssås m spaghetti till middag igår, köttbullar, potatismos och gräddsås till lunch idag samt en precis avnjuten chili con carne med ris.
Vi får stuva om lite i matschemat, och jag ser nu fram emot en kavalkad i olika korvar dagarna framöver (De andra är ännu lyckligt ovetande om detta).
 
Idag satte vi även nytt fartrekord på 19.5 knop. GPSen känns inte helt tillförlitlig i fartrekordsammanhang längre, tyvärr.
 
Imorgon hoppas jag att alla särskilt tänker på att kolla in bloggen, för då har Linus lovat att skriva ett inlägg! Detta blir det andra av totalt nästan 350 som skrivits under projektets gång. Räkna med nya infallsvinklar från ett osolkat, klart sinne.
 
/Kalle
 
PS
Vi tänker att den åttonde juni kanske är en bra dag att komma hem. Återkommer angående detta..
 
 

1 kommentar:

  1. Satellittelefonen verkar ligga nere igen...
    Härligt, härligt att ni är på G. Vi väntar och längtar!!!

    SvaraRadera