onsdag 1 juni 2011

Dagens fel

N 39 36 W 38 40. Bäring 110 grader, motor, gungar! 19.30 Wind time. 480 miles to legoland!
 
Vinden dog precis precis ut här -  vi befinner oss för närvarande i lågtryckets centrum och kommer att stanna där under natten. Har seglat på väldigt fint det senaste dygnet - snittat runt 8 knop hela tiden med olika mängd fock ute samt sista revet i storen; har blåst på rejält och vi har under våra stickkontroller uppmätt 38 knop vind  i sittbrunnen som mest, så alltså en hel del till i masttoppen.
 
Det har inte varit så mycket att göra mer än att försöka hålla fast sig när vågorna rullar in. Dagens mest spännande stod som vanligt "dagens fel" för, när voltmätaren droppade till 9 och vi hade en skön rökutveckling i båten. Visade sig efter någon timmes felsök att vi hade en rejäl kabelbrand i kablaget till vår GPS, och sådant är ju aldrig fel att råka ut för s.a.s! Elgänget fick koppla om lite, så det löste sig till slut.
 
Nu väntar vi på att vårt lågtryck skall fortsätta passera öst så att vi kan segla på dess baksida, där det enligt våra färskaste väderfiler skall blåsa runt 12 m/s, dvs lite mindre än under det senaste dygnet. Efter det hoppar vi på nästa lågtryck och rider det (förhoppningsvis) hela vägen in till Horta.
 
Nu blir det lite köttgryta till middag, och kanske en skiva nybakt bröd till det, courtesy of Anders.
 
/Kalle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar