onsdag 8 juni 2011

Horta!

Man vänjer sig väldigt fort vid att vara i hamn, precis som man numer snabbt även vänjer sig vid att vara ute till havs. Horta är en riktigt cool stad, där allt kretsar kring marinan som är till bredden fylld med båtar av alla storlekar. Andelen "riktiga seglare" (en kategori vi numer anser oss falla in under) är kanske något högre; bryggseglarna skeppar över sina båtar (in your face Märta och Ellen!).

Första kvällen blev det ett vilt kramande med Smidig Katt, och sedan satt vi allesamman och gnabbade i deras sittbrunn ett par timmar. Varm sötvattensdusch (första på ett halvår!) och sedan bar det av till legendariska Peters sport bar, där alla seglare är samlade. Euforiska känslor, bl.a. brände vi vid två-snåret av nationalsången för alla för att försöka frammana lite nationalistiska känslor. Stämningsfullt, minst sagt!

Igår tog vi det väldigt passivt, med tanken att vi sedan skulle göra stan. Det var planerad fest på Wind, men ingen dök upp, så jag och Anders satt och förfestade helt i onödan. Det positiva vi fick ut av det var iallafall många fina utkast till våran bild vi skall rita på vågbrytaren, samt en ny lek vi kallar "goldshotbackgammon".

Idag har vi plockat ner storen och rullen som skall till segelmakaren för reparation. Vi hoppas detta inte blir alltför dyrt eftersom resekassan är skrämmande tom. Nu kom Nikolai och Linus precis instegandes på Cafét vi sitter och surfar på, de har bokat bastu till kvällen. Trevligt!

/Kalle

PS
Vi glömde ju skriva att Linus fyllde år i lördags. Grattis till honom!
PPS
Det går tyvärr inte att lägga upp några bilder för närvarande - suttit över en timme och väntat här. Får bli en annan gång!

1 kommentar:

  1. Linus, ja må han leva. Grattis i efterskott! Hoppas att du fick en skön dag! Kram Marja
    ps. kul att ni bastar!

    SvaraRadera