fredag 24 juni 2011

Hej bloggen och glad midsommar!

N 49'54 W 4'38, Kurs 80 grader, Halvvind 10m/s
 
Idag pinar det på i fortsatt bra tempo och vi ser äntligen land. Vi gör 7-8 knop med revade segel i halvvind med 140 distans kvar till Cowes. Så vi ser ut att hinna fram i tid till festligheterna imorgon. Hurra! Natten bjöd annars på stundtals stiltje så vi var lite oroliga över att behöva missa tävlingen.
 
Vi har dessvärre ingen midsommarmat med oss, om detta var ett medvetet val vet jag inte, men midsommarlunchen bestog idag istället av snabbnudlar. Hmm..! Vi tar förhoppnigsvis igen det när vi kommer fram med Kurt och JohnT på Big Spirit samt flickorna och Jörgen på Smidig katt. Katterna är förövrigt 80 distans före oss så de anländer under natten.
 
Annars har det varit ganska mycket aktivitet från engelska kustbevakningen: I morse lyssnade vi på ett Mayday anropp från en båt som gått på grund och tog in vatten, de har flugit över oss med spaningsplan på låghöjd och vi har sett patrullbåtar från UK Bordercontroll. Vi hamnade även mitt i ett race med franska båtar som skulle över kanalen sen är det ju som vanligt brutalt mycket fartyg man måste hålla sig undan för. Kul att det händer något när man varit ensam på sjön i en vecka!
 
 
 
Dagens citat från Anders: "Jag är den jag är och gör det jag gör". Vi låter resten vara osagt.
 
 
Hoppas alla får en riktigt bra midsommar med mycket nubbe och sill! Ta några för oss också!
 
 
Over and out!
 
// Pelle

3 kommentarer:

  1. Gött! Gla Midsommar! Och välkomna till
    norra Europa!!! Kramkram

    SvaraRadera
  2. Bra inlägg Pelle. Härligt att det gått så bra med seglingen. Även om ni inte lyckades nå ikapp Katterna. Ses vi i Skagen?
    Glad midsommar. Kramar till er alla.
    Gert o Anne

    SvaraRadera
  3. Glad Midsommar på er alla! Vi kommer just från midsommardansen i Oxberg och nu är det dags för släktträff med några av Anders släktingar, 122 är anmälda - alla hälsar! Ha det fortsatt gött på Wind och land - vi ses snart!
    Lisbeth, Bengt med många flera

    SvaraRadera