söndag 19 juni 2011

Mot Cowes dag 4

Tid 1858
Pos N42 53 W20 53
 
Tyvärr blev det inget blogginlägg igår pga att vår satellittelefon krånglade. Givetvis skrev vi ett men tekniken spelade inte riktigt på vår planhalva så det fick vänta till idag istället.
 
Dag fyra här ute på Atlanten har präglats utav fart. Vi snittade länge över 8,5 knop och hade stadiga surfar på 11-12 knop. Enligt GPS:n har vi även slagit nytt fartrekord även om vi själva har svårt att tro det, 16,4 knop! Hur som helst så har det gått undan idag vilket är skönt och snart bräcker vi 900 gränsen till Cowes vilket borde betyda att vi har runt sex till sju dagar kvar ute på det stora havet. I skrivande stund har det lugnat ner sig något och vi gör omkring 6 knop. 
 
Enligt MaxSea så befinner vi oss snart på samma breddgrad som St Tropez så vi får se vart det bär av. Det återstår att ha ett skeppsmöte om vi skall sträcka rakt in till Spaniens kust för att sedan ta Winden med hjälp av helikopter bort till den trevliga lilla fiskebyn eller om vi skall fortsätt mot Cowes.
 
Annars inget annat att rapportera från THE boat, men ni kan ju förbereda er på att det blir ett sju helsikes party när vi kommer hem. Runt 9 juli. Vi återkommer med detta när vi angjort England.
 
Over and out
//Caspar
 

2 kommentarer:

  1. nicke har varit med sin pappa i st tropez - på midsommarafton. fråga hur det gick? fortsätt mot cowes!

    SvaraRadera
  2. Vilken fart ni har haft! Kul. Vindarna hem!
    Kram Marja

    SvaraRadera