fredag 13 maj 2011

"Wällkåmm thou Bäärmjudah"

N 32´ 22.803 W 64´40.565
 
Äntligen framme efter lite drygt 800 distans, vilket alltid är skönt. Vi var framme cirka 19.00 lokal tid, vi har nämligen bytt tidszon. Riktigt snabb segling de sista tre dygnen vilket var både roligt och lite påfrestande. Det här är nog första gången jag själv har fått riktigta sjöben efter att ha stigit iland på denna resan. Men Winden uppförde sig riktigt fint, två rev i storen och stormfock uppe så snittade hon ändå dryga åtta knop den sista biten! Och då ska man tillägga att man styr med en hand på ratten utan anstränga sig förutom när "waves from hell" kommer på besök.
 
Nu är vi i vart fall på Bermuda och jag har själv aldrig träffat någon som har seglat hit, vilket känns stek (och jag tänker inte använda citattecken runt stek för att på något sätt skämta bort att vi faktiskt har seglat till Bermuda). Efter en sjukt smidig inklarering var det dax att leta efter båtplats vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Det enda man vill när man kommer i hamn efter en sån här segling är en schysst båtplats, en dusch och en kall öl. Men det blev inget med det. Som tur var träffade vi Kialoa V ( 80 fots racer) som vi hängde med på yachtweek och där även vår vän "Alice" "jobbar" och så var det problemet löst. Så nu ligger vi på den "stora bryggan" (minsta båten utom oss är 80 fot och största ligger på 122 fot) utanpå Kialoa V som även var snälla nog att komma över med två flaskor rom. Så allt löste sig till slut utom duschen. Istället blev det ett dopp i hamnen för alla förutom Per som, som vanligt, hade någon mindre bildad motivering till varför han inte skulle göra ett försök till att upprätthålla någon form av personlig hygien.
 
Ikväll blir det lite rom, imorgon börjar preppen inför överfarten och den 17 maj kommer firas så hårt att den 18 maj helt enkelt inte finns med i vår kalender.
Vi väntar fortfarande på Smidig Katt som faktiskt nog får känna sig lite frånseglade denna gång.
Målet är att sticka om cirka en vecka då ARC Azorerna ska dra.
 
//Skipper Jean Nikolai
 
PS. Vi saknar dig CP-Jörgen! DS.

4 kommentarer:

  1. Skönt att ni är i Bermuda och hoppas att katterna anländer snart!
    Den 17: maj kommer inte att tas bort från världens almanacka - den kommer att finnas kvar. Skåla lugnt!
    Love U, puss Marja

    SvaraRadera
  2. Jag vill bara passa på att be om ursäkt för Per och hans ohygieniska väsen. Det har inte alltid varit så lätt att uppfostra honom till den Gentleman som vi andra Clausénare är. Lovar dock att ta ett nytt tag med honom så fort han kliver i land i en hamn nära mig.

    Fråga: När beräknar ni angöra England igen?

    SvaraRadera
  3. Sverige är i chock och djup sorg efter att några galna finnar vunnit hockeyvm. Vi hämnas genom att ignorera en annan gammal kolonis s k "nationaldag" imorgon.

    SvaraRadera
  4. Sjukt gott att ni är framme! Nästa gång blir det motorbåt =)

    SvaraRadera