lördag 21 maj 2011

Mot Azorerna!

Så var det äntligen dags!
Efter många om och men lägger vi alltså loss (kl 13 lokal tid) och tar kurs mot Azorerna. Siktet är inställt på Horta (1800nm) alternativt än Flores (1650nm) - vi har inte riktigt kommit överrens om vart vi skall än. Vi får känna lite på det och se hur trötta vi är på att segla när vi börjar närma oss. Vi vet dessutom inte mer om Flores än att de enligt en fransman vi träffade på Bahamas skall ha en helt fantastisk nybyggd marina.

Förberedelserna har gått bra - idag steg vi upp tidigt för att vinka av Smidig Katt samt för att betala hamnavgift, klarera ut samt köpa de obligatoriska snacksen. Nu är alla i full gång med att duscha samt plocka ihop sina tillhörigheter, så att inte dessa ligger och skräpar i salongen, som de gärna annars gör.

Det känns faktiskt inte alls så hemskt att ge sig iväg på den långa nordatlantsfärden. Enligt väderfilerna skall det vara lugnt iallafall den första veckan - kanske tom. för lite vind (vilket vi gärna tar). Vi har dock ändå fegat ur och valt att sätta upp vår i ordningen fjärde genua (genua 2?!) - lite mindre än våra tvσ stora men av riktigt fin kvalitet, troligtvis aldrig använd, varken av oss eller av tidigare ägare. Det känns inte som att vi har någon panikhets att komma fram heller, så länge allt håller och vi får en hyfsat bekväm resa.

Bermuda har varit riktigt riktigt trevligt - man längtar efter civilisationen efter fem månader i västindien - och även om det finns uppstyrda delar av många andra öar så går det inte att jämföra med här - alla är brutalt trevliga, det finns vettiga mataffärer överallt, man kan gå på vanlig nattklubb m.m.
Men som vanligt längtar man vidare - Azorerna har vi hört skall vara brutalt vackert, och förhoppningsvis något billigare än Bermuda som pga. att de får importera allt håller höga priser när det gäller det mesta.

In other news kan jag meddela att jag personligen brände mig på en portugisisk örlogsmanet härromdagen - det hade fastnat några manetttrådar på mooringlinan. Tre dagar senare är min vänsterhand ännu lite lätt bortdomnad.

Skicka gärna SMS! Intresset för vår hemvägsatlanten verkar något svalare än ditvägsatlanten, så extra viktigt att ni som läser skickar några uppmuntrande ord! Numret finns på hemsidan, och det är helt, helt gratis.



/Skribent: Kalle Gillgren
Foto: Caspar Andrén
Publ.: Caspar Andrén

1 kommentar:

  1. Lycka till grabbar, hoppas att ni får en sjukt bra resa! Om ni någon gång tvekar på rutten, ratta till W på kompassen. Står för Wery niice

    SvaraRadera