torsdag 26 maj 2011

Mot Azorerna dygn 5

38.01 N 53.33 W . Kurs 50 grader, bidevind. 20.30 lokal tid.
 
Det har inte varit någon höjdardag på wind. Efter ytterligare felsökning av motorn, där alltså inget kylarvatten kommer, märkte vi att sjövattenpumpen är boven i dramat. En av skruvarna som håller locket på plats har skruvat ur sig, och sitter avbruten i gängorna. Inget tryck bildas alltså i systemet.
Vi kan alltså inte köra motorn vilket betyder att vi inte kan ladda batterierna. Vi har förvisso ett separat bensindrivet elverk - dock inte särskilt mycket bensin.
Oklart om vi kommer kunna köra motorn alls på vägen - detta är på remiss hos suveräna Penta-Janne - så då blir det helt enkelt shutdown på all elektronik och så får vi klara oss utan kyl, datornavigation osv. Så om ni inte hör av oss på ett tag så behöver ni inte bli oroliga.
 
Annars har även våran Furlex ballat ur (igen). Efter att ha konstruerat en egen bottenplatta till den på Bahamas var det nu dags för ledarmen att hoppa av. Jag och Anders har spenderat några svettiga och blöta timmar på fördäck med att dra tamp i intrikata mönster - löpandes i block och annat för att få det hela att fungera. För stunden fungerar det okej - så fort det blir ljust imorgon skall vi finjustera och så borde vi vara good to go.
 
Vi skulle väldigt uppskatta seriösa väderSMS från våra läsare (gärna från nestor Larsson eller adept pappiLasse) om hur det generellt ser ut framöver, om det kommer några farliga lågtryck eller liknande.
USgrib är suveränt - www.usgrib.gov tror jag adressen är och där laddar man hem en klient som man sedan använder för att ladda hem väder. Pappilasse har koll på deta. Annars finns även passageweather.com (även denna adress oklar men google är allas vän).
 
Nu skall vi sova; imorgon blir det att festa upp all vår färskmat!
 
 
/Kalle

1 kommentar:

  1. fel adress på vädret, är det någon som kan rätt adress så lägg in den på bloggen som kommentar/dennis

    SvaraRadera