söndag 29 maj 2011

Fixardagar på Atlanten

Position N41 21 W47 29
Tid 23.00
 
Nu är vi back on track!
 
Motorn ligger på 1500 rpm och går som aldrig förr. Jag och Nikolai gjorde ett sista ryck med motorn som nu tagit fyra dagar att felsöka och kunde konstatera att kylarvattenflödet var superbt idag. 
Vi upptäckte i förrgår att en skruv till ett lock där kylarvattnet går in i motorn hade skruvat ur sig själv och sedan brutits av i gängorna. Lösningen var att klämma fast en rörtång runt locket och bibehålla dess tryck med hjälp av stripes och tejp och nu funkar den lika bra som när motorn var ny. Den läcker ingenting och motorn sprutar friskt ut kylarvatten genom utblåset på styrbordssidan.
 
Anders och Kalle har även gjort ett helt fantastiskt jobb med våran Furlex. Det visade sig att styrarmen till tampen hade spruckit i godset och att det bidrog till att tampen trasslade sig när man skulle ta in och ut geuan. Med hjälp av ett block och en jäkla massa tamp har de nu lyckats fixa rullen så den är bättre än ny!
 
Jag och Linus tog även tag i våra fina solceller under motordagarna. Eftersom motorn inte gick att använda så kunde vi inte generera någon ström den vägen utan fick förlita oss på att solcellerna skulle göra sitt. De har dock varit sådär under den senaste tiden så vi tog en närmare titt. Vi gick igenom kablaget och laddenheten och kunde konstatera att Atlanten hade förstört det mesta. Nytt kablage drogs och laddenheten gjordes ren. Därefter började voltmätaren ticka uppåt så fort solen visade sig och batterierna, som nästan låg på dödsbädden, fick nytt liv. 
 
En stor anledning till att vi lyckats ladda upp batterierna så bra med solcellerna är att vi har kunnat leva väldigt strömsnålt. Som ni säkert vet så är all belysning på Wind of Gothenburg bytt till LED från ledbutiken.se och när man hamnar i sådana här situationer så märker man att det gör skillnad. Vi fick även stänga av kylen vilket innebar att vi fick äta upp all färskmat så trots motgångarna så har vi inte levt så dåligt här på Wind.
 
Nu är ju allt dessutom tipp topp och vi ångar på förfullt mot Azorerna
 
Over and out
//Caspar

1 kommentar:

  1. Ni fixar allt och är super duktiga! Imponerande!
    Puss och kram, Marja

    SvaraRadera