måndag 23 maj 2011

Dag två mot Azorerna

Tid 20.22
Position N34 47.171 W59 55.822
Fart 6.8 knop
 
Senaste dygnet har bjudit på mycket trevlig segling. Sjön är totalt omärkbar vilket bidrog till att de flesta här på Wind fick en god natt till kojs. Under dagen idag har vinden vridit till mer nord-nordöstlig vilket har gjort att vinden står nästan rakt i nosen på Winden! Men vi har ändå lyckats hålla rätt bra kurs och nu under kvällen har vinden vridit tillbaka något så nu kan vi hålla waypoint igen. Farten har även den varit mycket god under det senaste dygnet och även om inga toppnoteringar har gjorts så har vi nog snittat iallafall runt 6 knop.
 
I övrigt så har det inte hänt något speciellt utan jakten på Smidig Katt och Azorerna fortsätter. Nikolai lagade en väldigt god kycklinggryta till lunch och Kalle är precis klar med dagens laddning av bröd, Focaccia. Stämningen är väldigt god omord och än så länge har vi inte haft några större problem med något, förutom toaletten. Den svämmar över..
 
Hoppas ni har det bra där hemma nu skall jag återgå till min bok "Into thin air" och jag tror det blir Van som får göra mig sällskap i hörlurarna.
 
Over and out
//Caspar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar