måndag 30 maj 2011

Lugnet före stormen

Position N40 40 W45 15
Tid 19.52
 
Vi seglar på för fullt mot Horta och väntar snart ett lågtryck med vindar på lite drygt 15m/s vilket antingen innebär att det går åt hellvete eller att vi kommer fram riktigt fort!
 
Skämt å sido så har vi förberett båten för lite hårdare väder och sedan förra blogginlägget hållt en lite sydligare kurs för att undvika de starkaste vindarna. Det kommer inte bli några som helst problem utan vi räknar med att kunna hålla en god slör mot Horta med fullrevad stor och lite genua som segelsättning.
Vi har även passat på att ta oss en varm soldusch idag så alla luktar riktigt gott innan vi göttar in oss i underställ och annat skoj i ett par dagar. Vi ser fram emot att få lite mer vind i  några dagar då de sensate två dygnen nästa bara bjöd på vindstilla.
 
Stämmningen är väldigt god omord och idag såg vi några riktigt stora valar som var uppe för att ta luft och visa sina stora stjärtfenor.
 
Skipper skall precis gå på pass och sa att han skall se till att "få någon jävla fart i den här skutan så vi kommer fram någon jävla gång!"
 
Over and out
//Caspar

1 kommentar:

  1. Ni är bara bäst killar! Man blir ju alldeles tårögd när man läser om er blogg! Har försökt smsa till båten idag men satelliten verkar inte fungera?!
    Kram till er alla! mamma ulli

    SvaraRadera