måndag 9 maj 2011

Mot Bermuda dag 2

Klockan är 20.40 lokal tid den 9:e maj och vår position är N 28 22.8  W78 22.0. Bäring 60 grader, runt 4 knop med motor samt full stor. Något motströmmigt samt i princip inga vindar - dikt bidevind.
 
Dagen har rullat på utan några större skandaler. Det har inte blåst någonting, precis som under gårdagen. Dock hamnade vi vid sjutiden ikväll mitt i ett regn- och åskoväder from hell - Caspar trodde först att det var ett militärövningsområde, men det var bara åskan.
Som tur var snuddade vi bara utkanten av ovädret, och efter att ha dragit upp gröna monstret något i varv kunde vi passera det hela, utan större åverkningar på båten än att den blev blöt.
 
Det börjar bli lätt tjatigt med motorgång nu - men vi vill helst inte stanna längre än nödvändigt på nordatlanten, och bränner på så länge det räcker. Vi har runt 400 l diesel på båten, så om det tryter kommer vi nästan hela vägen fram.
Vår väderhjälp (eller egentligen Smidig katts väderhjälp) Olav Alexander ger oss varje dag nya uppdateringar om optimal seglingsrutt. Och hade vi bara haft uppe stora genuan hade vi nog kunnat segla en hel del, bl.a. under föregående natt. Tyvärr har vi riggat med stormfocken (som nog egentligen är ett stagsegel, fast som inte passar på vårt kutterstag) som inte ger någon power alls. Blir nog att rigga med fina genuan om det inte börjar blåsa på mer.
 
Nikolai såg en delfin imorse, vilket han väldigt gärna ville få med i inlägget. Dessutom har vi sett massor med Örlogsmaneter under de senaste dagarna - ser ut som en plastbit som ligger och guppar på håll, men ser man dom på närmre håll är det mer en flytande pirog med vitt segel.
 
Tack till Ove the weather man för SMS - vi uppmanar alla att skicka eftersom det är så himlarn´s skoj att få lite rapporter från svedala. Numret finns på hemsidan.
 
/|<@113

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar