torsdag 12 maj 2011

Mot Bermuda dag 5

Position N 31.31.8 W66.50.116. Distans till Bermuda: 98 nm (plus en skagenseglats i insegling). 8-10m/s halvvind, runt 7 knop. klockan  20.40 lokal tid.
Idag har vi satt nytt fartrekord på 14.9 knop, och under de senaste 24 timmarna har vi loggat 180 distans mot mål (alltså en hel del till seglat, eftersom vi är snedseglare hela bunten).
 
Vi har som ni kanske förstår stått på bra ända sedan förra inlägget skrevs. Vågorna har tidvis varit absurt höga, och vi har upplevt ganska mycket "våglä" - som alltså inte är att man är i våglä för t.ex. en ö, utan att vinden försvinner i vågdalarna.
Vi fick reva in våran redan mycket lilla fock under morgonen, och sedan har det gått av bara farten, med avtagande vindar under kvällen. Ganska många squalls med kraftiga vindbyar och en del regn.
 
Vi är mycket angelägna om att komma i hamn nu. Hittils har allt gått bra, om än lite väl mycket vind och obekväm segling. Vi har inte riktigt någon aning om vart Smidig Katt befinner sig, eller hur det går för dem. Troligtvis ligger de en del distans bakom oss, men vi lär ju träffa dem i st George, som alltså är vår destination.
 
Går allt som det skall anlöper vi i hamn om ungefär ett dygn - typiskt wind-mässigt att komma in precis i kvällningen.
 
Slutligen ville Caspar få med ett stort grattis till en "Viggo" som tydligen fyller 12 idag. Vem detta kan vara vet jag ej, eftersom de enda viggosarna jag känner till är Viggo Mårtensen samt Viggo i rederiet. Och de kan ju knappast vara så unga!?
 
 
/Kalle

4 kommentarer:

  1. Det var ett saftigt rekord, imponerande. Sverige tog sig just till VM-final i hockey, och Huga blev sketglad. räknar med att ni borde komma fram ungefär nu svensk tid, eller så om tio timmar (klockan 19.00 nu i sverige, fredag kväll). Sista position på Smidig katt var idag 13 maj 05:47:05 PM GMT +02.00 lat 31.99 och long -66.39, så de ligger en bra bit efter er. Hälsningar från Martin, Elin, Gotte och så naturligtvis från Hugo

    SvaraRadera
  2. Kämpa på ni fina och goa wind-boys! Känns härligt att ni är på väg hem, saknar er mycket!
    Kramar från Kicki

    SvaraRadera
  3. Grattis till tamparna i land och då vet ni ju vad som gäller (-eller vad det kanske tvärt om ?). Jag tror i alla fall att Viggo är en kanin - fast dom brukar ju inte bli så gamla?

    SvaraRadera
  4. Caspar! Vad gott att du kom ihåg! Wiggo är så klart inget annat än din favvobeagle och han fyllde mycket riktigt år i torsdags. 12x7 o still going strong... Pannkakstårtan med blåbärssylt serverades traditionsenligt och vi tvåbenta slurpade i oss det mesta som vanligt. Detta är ju årets höjdpunkt!! Vi har sparat en bit till dig. Kramkram

    SvaraRadera