måndag 28 mars 2011

Mot Kuba; dygn 4

Sedan förra blogginlägget har det inte blåst någonting alls, och övriga har därför bestämt att vi skall powerköra motor, för att kunna hinna fram i tid innan mörket faller på imorgon. Just nu har vi ~115 distans kvar, så det blir på håret. Men vi hoppas att det går!
 
Eftersom det inte blåst något har det varit fruktansvärt varmt idag. Man kan egentligen inte gå på teaken utan att bränna av sig fötterna - vi som ändå har härdade sådana efter att ha gått utan skor i snart sju månader. Vid lunch när solen stod som högst var det nästan outhärdligt i sittbrunnen.
 
Några fräcka saker har dock hänt idag. Anders och Per såg en hoppande blue marlin i förmiddags - tyvärr var den inte så intresserad av våra bläckfiskar. Eller så var den det under natten och hade lärt sig sin läxa. Vi hade nämligen vid sex-snåret imorse en fisk som drog av fiskelinan, trots att vi lät den få mestadels av rullen innan vi tightade den. Måste varit ett riktigt monster.
 
Dagens höjdpunkt var dock när amerikanska kustbevakningen cirkulerade kring vår båt i tio minuter, med en asfräck helikopter. De anropade på VHFen och ville veta lite allmänna fakta om besättning, båt, registrering osv. Efter ett tag blev de nöjda, och begav sig iväg med orden "you did great, guys". Kändes bra.
 
Nu hinner jag inte skriva mer för nu måste jag ut och styra. Vi skall precis korsa en trafiksepareringszon, så det gäller att hålla tungan rätt i mun. Dessutom är vi inne på Kubanskt territorialvatten vilket inte känns helt okej. Överröstad igen.
 
/Kalle
 
 

2 kommentarer:

  1. Riktigt coolt med helikopeter, se till att köpra cigarrer! // 21 dagar kvar

    SvaraRadera
  2. Jag & Sebestian har varit och prövat Linus kommande sommarjobb under två dagar i Köpenhamn. Massor med hårresande tester där man slänger ner 130 kg stålklumpar, som sitter fast i våra uppfinnargrejor, från en 16 meters mast. Det hela slutade med att Sebestian själv fick åka ner - dock inte vår pryl. Spar en cigarr till mig. //Ove

    SvaraRadera