tisdag 1 mars 2011

Antigua, bye bye

Nu drar vi!
Efter några riktigt roliga dagar på den bästa partyön hittills så har det blivit dags att åka vidare.

Ön har inte mycket till naturupplevelser att erbjuda, och vi har istället spenderat dagarna på barerna och runt omkring hamnområdet. Man blir liksom aldrig trött på att titta på alla vansinnigt vackra båtar som ligger förtöjda här, och på den galna finish på alla detaljer. Under de senaste dagarna har vi nog sett de absolut vackraste båtarna i världen. Nikolai och Caspar har tom. varit ombord på Elena - känd från filmen om la voiles de st tropez 2009 (se typ blogginlägg 25 eller sök på youtube).
Vi har också träffat de sedvanligt trevliga människor som alltid omgärdar sådana ställen - kaptener, crew och annat löst folk som har mycket skoj att berätta. Vi har även spelat vansinniga mängder biljard mot lokalbefolkningen (vi förlorade).

Vad som är lite annorlunda denna gång vi lämnar hamn är att både kapten Nikolai och Caspar inte kommer att vara med oss. De skall istället hjälpa smidig katt att segla båten till st Maarten någon gång senare i veckan, eftersom de bara är två (eller knappt det efter Hedvigs faceplant härromdagen). Istället har vi plockat in de mycket erfarna seglarna Lina och Alice. Skoj!






Vi lägger loss i eftermiddag runt 1700 lokal tid, och beräknar vara framme i st Barths imorgon bitti. 89 distans och runt 12 m/s halvvind. Där stannar vi enligt plan en natt, för att sedan ta oss de sista distansen till st Maarten för att vara med och titta på Heineken regatta (som ser riktigt lovande ut enligt entry listen).

/Kalle

3 kommentarer:

  1. Gott. Sicka båtar! Skönt att ni fick fixat utombordaren. Ring någon gång kring helgen 18-20 så vi får bestämt hur vi skall kontakta varandra när vi landat i Havanna. Buss Santiago de Cuba till Havanna tar 16 timmar o kostar ca 56 CUC en väg, dvs ca 425 spänn, flyg kostar ca 185 € t/r, dvs ca 1.650 spänn, om ni tänker er segla till santiago och vill ändå besöka havanna. Varadero är bara 3-4 timmar buss och kostar inte så mycket, men då är det en bra bit längre att segla. Vi syns där ni bestämmer, åker gärna till såväl Santiago som Varadero eller vad ni vill och vad som passar/DD

    SvaraRadera
  2. Hallå LR!
    Kul att snacka 1 timma m Caspar igår kväll. Coolt att du visade runt lite med datorn, live! Hoppas ni får fina seglingar i bägge båtarna.
    Stort grattis till er alla i besättningen att ni håller ihop och verkar funka så bra tillsammans fortfarande. Glöm inte att meddela om ni går till Miami. Försäkringen gäller inte där.

    SvaraRadera
  3. Caspar! Så underbart det var att få skypa m dig igår!
    Linjen var så bra så det kändes nästan overkligt. Jag kan bara hålla m lasse om hur härligt det känns att ni har sån fantastisk stämning - både ombord o med connecting people. Fortsätt njut! Här ligger kälen kvar säkert en månad till.... Kram till er alla

    SvaraRadera