lördag 26 februari 2011

Antigua



Ursakta att vi inte har bloggat pa lange men vi har haft for roligt! Skamt a sido, Kalle har ju som ni sakert last bloggat lite kort fran Antigua medans vi andra var kvar pa Guadeloupe.

Pa Guadeloupe fick jarngenuan sig en service i form av oljetbyte, nya filter och en motortvatt. Vi lyckades aven finna en ny utombordare till ett drompris (60 euro!!). Den hade problem med kylarvattnet och 15 euro senare var en ny impeller inforskaffad och den nya fyrahastaren gar nu som en drom.

Pa tisdagskvallen lamnade vi Guadeloupe och seglade upp till Kalle pa Antigua. Seglatsen gick till en borjan fint men nar vi lamnade Guadeloupe bakom oss hade vinden vridit fran halvvind-slor till biddevind. Pa onsdagsmorgonen kom vi fram och ligger sedan dess i English harbour och vi kan inte saga annat an att Antigua ar fantastiskt! On ar valdigt vacker med flera aldre byggnader sedan kolonialtiden och framforallt nagra av de vackraste batarna i varlden.

Vi har sedan vi slappte ankaret spelat squash, dreglat over batar och umgatts en hel del med diverse manniskor som jobbar som crew pa dessa batar. Just nu ar det namligen Caribean 600 har nere, vilket ar en tavling som ar 600 nm lang och gar i en atta runt Antigua, och det bidrar till att antalet batar i hamnen ar fler an vanligt.

Hoppas allt ar bra hemma i Sverige!
Det drojer inte lika lange innan vi bloggar nasta gang och da kommer bilder m.m.

Over and out
//Caspar

3 kommentarer:

  1. Tack för senast! Vi kommer sent att glömma detta unika möte i tropikerna.
    Jag måste bara fråga, har ni tagit bilden i detta inlägg? I så fall kan ni nog tjäna pengar på den.
    Sköt om Er och njut!
    Kramar från Ove

    SvaraRadera
  2. Tack själva! Tyvärr är det vår vän google som har tagit denna bild.. Men vi har sett båten!

    SvaraRadera
  3. Marja's three seconds of fame, tjejvasan 22.24-22.27. tre sekunder mer än ni varit i TV!

    SvaraRadera