söndag 13 februari 2011

Dominica

Så nu var vi här!
Efter att ha hört att smidig katt skulle hit så åkte vi också hit, och skippade Martinique. Det blev igår alltså ytterligare 50 distans, med 10-12m/s bidevind, precis som vanligt. Men det gör egentligen ingenting, eftersom båten uppför sig som en dröm!

Ja ni hörde rätt. Vi har äntligen börjat lita på vår båt igen, efter plastningar, vantbyten och allt annat hon gått igenom. Det är inte längre panikrevningar så fort det kommer en kuling förbi, vilket betyder mycket rolig segling. Båten är helt fantastiskt stabil och lättstyrd, även när vindarna kryper upp över 15m/s-strecket. Tyvärr har det blivit så att vårat kevlarsegel är helt sönderseglat, så de senaste dagarna har det blivit endast genua (har inte haft tillfälle att byta till dacronstoren än). Men inte heller det gör någonting, eftersom vi med tredje revet på genuan gör 8-9 knop.
Egentligen skulle man givetvis vilja ha ute mer segel. Men mellan öarna stöter man på ganska brutala kastvindar som liksom förflyttar alla 20 ton i sidled - och vi har bara en bra genua. Så vi fegar.

Igår mötte vi alltså upp smidig katt, som i dagarna har blivit sju tjejer på en 36-fotare. Det blev en väldigt glad tillställning, där vi fick möjlighet att berätta om allt spännande som hänt de senaste två veckorna. Det blir antagligen så att vi följer med dem upp till Guadeloupe där de skall möta upp ännu en besättningsmedlem imorgon.

Idag har övriga begett sig ut på hike, medan jag och Linus stannat på båten för att återhämta oss. Det verkar skittråkigt det där med vandring, helt seriöst. Vadå tropiska skogar. Vi är bara här för att sova.

/Kalle

2 kommentarer:

  1. påminner om ove och lena's katt, sedan jag stylat den/DD

    SvaraRadera
  2. Starkt att stanna kvar! Bra jobbat grabbar, jag hade gjort det samma och ser nu mera ner på de som trodde att de var norrmän =)

    SvaraRadera