torsdag 10 mars 2011

Virgin Gorda

Uppdatering via satellittelefonen! Detta är en möjlighet vi helt glömt av de senaste månaderna, som vi tänkte börja med igen.
I senaste inlägget skrev vi att vi skulle till Anegada. Minuter efter detta träffade vi dock en skön Sydafrikan, som jobbat som charterskeppare i området i 20 år. Han sa att Anegada förvisso var fint - men skall vi bara vara i Virgin Islands i cirkus 10 dagar så fanns det långt många fler coola ställen. Dessutom kunde man tydligen inte klarera in i landet där.
Så istället blev det 85 distans till Virgin Gorda och huvudstaden Spanish Town. Riktigt fin halvvindssegling, tog lite drygt 12 timmar och vi var framme vid 10-snåret på morgonen. Händelselöst, förutom att Anders blev träffad av en flygfisk i bakhuvudet vid 3-snåret.
Väl där påbörjades det vanliga arbetet - montera på motorn på dingen, städa efter seglingen, handla lite mat och klarera in.
 
Vi var då nådigt trötta efter att ha kört 3 timmar på/ 3 timmar av hela natten. Jag brutaldäckade iallafall. Men när jag vaknade hade Anders och Linus transporterat båten 4 distans norr till en liten fin skyddad vik.
Väl där blev det matlagning i timmarna tre - Anders hade ju inte fått sin sedvanliga födelsedagsmiddag, och således blev det fläskkarré med potatisgratäng och barbequesås. Givetvis avrundades måltiden med pannkakstårta. Och sedan önskade Anders att vi tillsammans skulle se polisskolan 6 (city under siege) vilket är en mycket bra film. Vi orkade ungefär 40 minuter innan alla kastade in handduken och gick och lade sig.
 
Vaknade ganska sent idag, men började direkt med att uforska reven runt båten. Vi var helt själva i bukten, och det var alltså fritt fram att simma runt där man kände. Stora coola rev med mycket fiskar underhöll i ett par timmar. Sedan begav vi oss någon distans uppåt och ankrade vid en liten kobbe för mer snorkling. Dock drog Linus pizzabakning ut på tiden, och det blev ingen tid till sådant. Istället tog vi upp ankaret och satte kurs mot Gorda Sound, en helt skyddad bukt på öns nordkust. På väg dit passerade vi bl.a. Necker Island, dvs. Richard Bransons egen ö. Ser rätt uppstyrt ut kan man säga.
 
Nu skall vi laga till lite mat, och sedan blir det antagligen utgång. Yacht week skall tydligen vara i faggorna - kanske stöter vi på dem någonstans på vägen?!
 
/Kalle

4 kommentarer:

  1. Har ni hört om jordbävningen och Sunamin i Japan som har skapat enorm förödelse och över 1000 döda. Jag misstänker att ni lever lite i er bubbla och kanske missar the Big picture. Alltså kolla in på CNN -ett tips i all välmening. //Ove

    SvaraRadera
  2. Grattis Nicke på 23-årsdagen, i en förverkligad dröm, inte bara snack. Det är vad man gör som räknas, det enda som räknas, vad man säger är fullständigt ointressant numera. Jag är stolt, och tacksam. Grattis på födelsedagen/DD

    SvaraRadera
  3. Grattis Nikolai. Har en underbar födelsedag!
    Älskar Dig! Puss och kram, Mamma

    SvaraRadera
  4. Hipp hipp hurra! Grattis från mamma nr 2.
    Kramar

    SvaraRadera