söndag 13 mars 2011

Tortola

Det blev så att vi hängde på Yacht week ändå.
Efter en dekadent kväll i Gorda Sound blev det att vi hängde med dem sydväst till "Bitter end" eller liknande - en liten fint skyddad bukt full med mooringbojar var det iallafall.

Till saken hör också att vi kvällen innan fick den briljanta idén att vi skulle segla spinnaker på fyra personer. Så när vi kom hem någon gång runt 2-snåret satte vi igång att rigga klart allt, för att vi bara skulle kunna sticka dagen efter. Bommen sattes på plats, gajrar drogs, block monterades osv. Även spinnakern blev ompackad - på ett fantastiskt sätt tyckte Linus och Anders som var ansvariga.

Dagen började alldeles för tidigt, vi steg upp vid 8 och stack direkt. Det blåste nästan plattläns runt 8 m/s - optimala förhållanden. Och upp kom spinnakern! Problemet var dock att gajrarna var dragna i kors, så vi hade en helt hissad, vindfylld spinnaker men med korsade gajrar. Extrafallet vi alltid sätter i lähornet hade också trasslat till sig på ett härligt sätt. Lite panik blev det där ett tag när vi försökte ta ner den - fyra personer är absolut för lite (det är inte optimalt att rorsman skall remote-kontrollera en gajer). Men ner kom den. Och sedan satte vi upp den igen, den här gången på ett mycket fint sätt. Tyvärr hade vi inte riktigt koll på vart vi skulle i förhållande till vinden, och det blev egentligen bara en halvtimmes flygande. Men skoj var det!

Sedan blev det lite fest för valda delar av besättningen.
Igår skulle yacht week till Tortola, och då åkte vi dit också. Lade oss i marinan för att spola av Winden med sötvatten (helt sjukt vad salt en båt kan bli!) och bunkra lite mat. Sedan gick vi till "Bat cave" och körde.
Här har vi även mött upp Caspars kompisar Henrik och Noak (som direkt fick de påtvingade namnen Honken och Arken) som skall segla med oss ett par dagar.

Idag skall vi till Peter island - vi vet inte riktigt än vart det ligger, men det skall tydligen vara nära. Pirattemafest!


Honken och Arken, samt en kille som blundar

Linus spexar med skyddskåpan till kompassen

Anders hoppar från spridaren

Ledbutiken.se promotas på "sälöarna"


/Kalle

1 kommentar:

  1. Det var väldigt vad ni är bra på spinnaker segling! Klart ni skall köpa Victory Challange. Då har ni 250kvm kolfiberblåsa att hantera. Snurra till det och ni får leva på vatten o vitabönor till pensionen!
    - Bara skoja, har själv satt en spinnaker på tvären på Tjörnrunt i 17m/s.
    Kul att snacka med Caspar igen. Ha en bra fest på nästa ö.
    Pappi Lasse

    SvaraRadera