lördag 26 mars 2011

Mot Kuba; dygn 2

Rullar, det rullar, det rullar det rullar ...
Fina vindar under hela dagen - utspirad genua samt stor precis som igår. Plattläns och runt 6-7 knop. Dock har vågorna börjat balla ur lite, och det rullar ganska betänkligt på winden.
 
Förutom detta har det varit en mycket rolig dag. Till en början låg vi och seglade bredvid Smidig katt ungefär en halvtimme - de hade under natten motoriserat ikapp oss. Vi försökte slänga lite vattenballonger på dem, men det slutade istället med att ballongerna sprack och vi fick vatten på kameran.
Sedan var det också Quiz * 2 - först ett om Norge och sedan ett om Sverige.
 
Fiskespöna ligger ute, men tyvärr har vi ännu inte fått något på kroken. Hade en rackare som nosade på draget i morse, men ville inte bita. Dessutom är havet fullt med någon slags brun tång som ställer till det lite för oss. Men vi hoppas på bättre tur imorgon!
 
Motorrummet var också fyllt med ungefär 50 liter vatten när vi skulle sätta på det gröna monstret för någon timme sen. En packning som har någon form av samröre med kylningen läcker ganska mycket, och troligvis är det därifrån det kommer. Blir kanske svårt att få tag på en sådan reservdel på Kuba, men vi hoppas. Lite tjatigt är det att ösa motorrummet varje dag, även om vi har en portabel elektrisk pump till vår hjälp.
 
Annars inget direkt nytt. Linus lagade god fiskbulls-sufflé till lunch. Jag har fått ett mycket manligt sår i pannan efter att ha skallat en sprint på akterstaget. Säkringen till kylen fick bytas efter att instrumentpanelen börjat blinka på det mest fantastiska vis. Jag vet inte vad vi hade gjort utan vår multimeter!
 Det är väl ungefär det. just nu längtar vi mycket efter att få upptäcka Kuba!
 
 
/Kalle 
 
 

1 kommentar:

  1. Hej gossar, ja vad är väl lite sjö mot en nyvaken snödroppe i trädgården...
    Fiskbulls-sufflé receptet kommer från farmor Mait, som var från Norge...
    Spännande med Kuba - inga pirater i sikte hoppas jag!
    KRAAAM

    SvaraRadera