måndag 4 april 2011

Kuba libre!

Hemskt ledsen att vi inte uppdaterat tidigare, men det finns en bra forklaring.
Det ar namligen sa att nar vi precis skulle skriva blogginlagg om att vi var framme i Santiago de Kuba kom en man och "plomberade" alla vara VHFer, GPSer samt var satellittelefon.
Det verkar ocksa som att kubanerna sjalva inte har tillgang till internet, for det finns bara ett internetcafe i hela stan, och det ar inte direkt nagon speed i grejerna. Man maste visa upp sitt pass for att fa hyra en dator har ..

Men allt ar val iallafall! Vi har haft valdigt skoj efter den begynnande kontrollen av baten nar vi kom in i marinan. Ingen fick ga iland (inte ens for att lagga till) och baten blev genomsokt och kontrollerad av totalt ett tiotal personer, samt en knarkhund.
Det har varit utflykter till stan, ett valdans cigarrrokande, salsaklubb, lokal marknad, vi har atit middag pa s.k. "casa particular" eller liknande, dar man sitter hemma i folks vardagsrum men betalar for det, och vi har njutit av att for forsta gangen pa mycket lange ha landel. Kopplingen stamde givetvis inte, men enligt varan van pa hamnkontoret fick man gora det "Cuban style", dvs skala kabeln och trycka in andarna. Funkar grymt faktiskt.

Vi har aven traffat Dennis och Marja, vilket har varit valdigt roligt. En 25 kg tung koffert med presenter hemifran hade de med sig ocksa, sa vi har under de senaste dagarna levt i rent overflod gallande nya bocker, tidningar samt svenska delikatesser sasom knackebrod, ahlgrens bilar och annat.

Nasta projekt blir att vi skall ta oss till Havanna. Smidigkatt samt 4 a windarna har bokat flyg och sticker ikvall - flighten tar lite drygt en timma och sa loser de boende och annat pa plats. Jag och Anders kande for att gora nagot lite mer annorlunda, och inspirerade av "Darjeeling limited" har vi bestamt oss for att ta ett tag. Detta tag skall tydligen vara mycket oberaknerligt, och man vet inte riktigt vart man hamnar. Men det ar ocksa lite charmen med det, da vi anda tankt stanna till ett par ganger under resan. Vi har annu inte bokat nagra biljetter men tanker oss att vi kanske sticker imorgon eller liknande.

Vi far aterkomma senare med ytterligare uppdatering om vad som forsegar.

/Kalle

6 kommentarer:

  1. skriv mer, mer och mer samt mer bilder =) sjukt boring att enbart följa er besöksräknare

    SvaraRadera
  2. Stort Grattis till Per på födelsedagen.
    Hoppas du får en toppenfin födelsedag.

    Pappa, Mamma, Hanna o Jens m fl.

    SvaraRadera
  3. Per! Hipp Hipp Hurra på födelsedagen!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Tack Kalle, Per, Anders, Nikolai, Linus och Caspar, det var grymt. Älskar er alla/DD

    SvaraRadera
  5. Grattis gubben på födelsedagen! Hoppas du njuter av livet och friheten på andra sidan havet! När du kommer hem blir det burgare på Hard Rock!!!! Kram Jens

    SvaraRadera
  6. Grattis till Nikolai, som just blivit farbror till Hugo Bernhard, född 09.54 den 10 april 2011, en blivande storseglare, formel1-förare och den som kommer att ta ÖIS till Champions League. Välkommen till världen, känn ingen press lille vän

    SvaraRadera