torsdag 21 april 2011

Mot Nassau?!

Kom inte iväg igår. Mördarna på hamnkontoret ville ha 360 (!) dollar för att komma in i landet, och så mycket hade vi inte i kontanter. Därför fick vi snällt vänta till idag för att kunna plocka ut kontanter.
Vi har för närvarande också stora problem med att få ner väderfiler - vi har alltså ingen aning om hur det kommer att blåsa de närmsta dagarna. Och eftersom det är närmare 500 distans till Nassau (dit vi vill så fort som möjligt för att åtgärda alla problem) blir det lite vanskligt att ge sig av.
 
Igår kollade vi iallafall igenom några av problemen. Motorns ojämna gång fanns bero på att dieselfiltret var helt igensatt - och allt vatten i motorrummet härstammar antagligen från en läckande sötvattenledning till aktertoaletten. Ännu ett problem får härigenom sin förklaring, nämligen att vår vattentank tar slut nästan direkt.
 
Nu kom Caspar och Nikolai precis i dingen, och vad jag hör är att det skall blåsa nordvästlig, vilket innebär motvind. Har inte nog diesel för att motorisera hela vägen, så frågan är om vi stannar lite till eller hur vi gör.
 
Nu blir det iallafall lunch!
 
/Kalle

8 kommentarer:

  1. Kämpa på grabbar, när ni kommer väntar varsin porsche på er =)

    SvaraRadera
  2. mycket som går emot er nu, men sådant är livet, och inga är bättre än ni på att fixa det at the end of the day. kanske dax att dra till bermuda direkt, istället för att gräva ned sig på ett ställe för amerikanska överklasskärringar? Lycka till, ring om det blir problem som kan lösas med stålar. hoppas cornelia fått sitt krångel med passet ordnat. hälsningar till nikolai från piete och annette

    SvaraRadera
  3. Fan va gott ni verkar ha det grabbs!

    Vill ni att jag laddar ner en väder-gribb och skickar över?

    SvaraRadera
  4. Älskade Windbröder, vilken pina! Må vindarna vända.
    Här hemma är det sköna vår.
    PÅSK PUSSAR,
    Marja

    SvaraRadera
  5. Utan motvind - ingen medvind! Lita på er förmåga att fixa allt som behöver fixas, vi vet att ni kan! Vi ser fram emot att snart träffa er live och få ta del av era upplevelser! Hälsningar från våren i Björnarvet

    SvaraRadera
  6. Ni är så himla duktiga på att fixa allt! Ge inte upp utan försök att hålla ert goda humör uppe! Vad gör det i slutändan om det tar nån dag till när ni nu är borta så länge. Påskkramar till er alla!

    SvaraRadera
  7. Kom dere til Nassau da.. Vi ligger i Nassau Harbour Club Marina. Ganske fint og ganske harry her. Håper seilturen oppover fra Matthew town gikk bedre.

    Klem Smidig Katt

    SvaraRadera
  8. Ja eller vad sägs om Gbg, komma hem =)
    Kram en osmidig katt (för de finns)

    SvaraRadera